Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

De laatste wedstrijd van het seizoen: Schoten - SVW'27 3-3

26 mei 2019 20:00

Vooraf waren de uitgangssituaties al voldoende duidelijk: SVW'27 had zich door een fraaie overwinning op Kolping Boys vorig weekend al veilig gespeeld en diende alleen nog een sportieve plicht te vervullen.

Schoten daarentegen wilde directe degradatie ontlopen. Het behalen van de nacompetitie was nog het hoogst haalbare. Met 2 punten meer dan Beemster en een veel beter doelsaldo en de wetenschap dat Beemster tegen de kersverse kampioen Zouaven moest aantreden, waren de vooruitzichten voor Schoten niet ongunstig.

Met Danny de Boer, voor de naar LSVV vertrekkende Melvin Habets in het doel, begon SVW voortvarend aan de wedstrijd (ondanks de feestavond daarvoor bij diezelfde Melvin Habets). Al in de 2e minuut schoot Geert Bruin rakelings over. In de 15e minuut gaf de overigens goed leidende scheidsrechter Helgering een makkelijke penalty aan Schoten die onberispelijk door Lennart Stuur werd benut: 1-0.

Tot de 30e minuut ging de strijd gelijk op, waarbij SVW door een paar goed lopende aanvallen door het centrum redelijk veel kansen kreeg, die helaas niet werden benut. In de 30e minuut werd een harde voorzet van Schoten vanaf rechts ongelukkig door Joost Groenveld in het eigen doel geschoten: 2-0. In de 35e minuut wist Christian Schoenmaker met een beheerst schot ten hoogte van de penaltystip voor de aansluitingstreffer te zorgen: 2-1.

Gezien het spelbeeld zou dat ook de ruststand kunnen zijn, ware het niet dat Sjoerd Auwerda vanaf 40 meter in de 38e minuut dankbaar gebruik maakte van een foutje van Danny de Boer, die de bal zo maar in zijn voeten schoot bij het uitlopen en doordoor vervolgens te ver voor zijn doel stond: 3-1. In de minuten daarna revancheerde Danny zich door met een aantal formidabele reddingen de achterstand niet helemaal hopeloos te laten worden. Na een eerder makkelijk gegeven penalty in de 15e minuut aan Schoten, was het nu de beurt aan SVW: de in de 43e minuut gegeven penalty door een lichte overtreding op Christian Schoenmaker werd door Tim Kramer snoeihard en geplaatst benut: 3-2 ruststand.

De 2e helft bleef voor het publiek aantrekkelijk, met kansen aan beide kanten. Toen echter langzamerhand duidelijk werd dat Zouaven, na een 0-1 achterstand bij rust, tegen Beemster toch zijn sportieve plicht ging vervullen (eindstand 6-2 ) en Schoten daardoor veilig was voor rechtstreekse degradatie, kabbelde de wedstrijd naar het einde. Nadat Remco Veul in de 89e minuut met een fraaie kopbal na een afgemeten voorzet van Maarten Rippens voor 3-3 had gezorgd, dreigde voor Schoten een herhaling van de eerdere wedstrijd bij SVW: Na een 1-0 achterstand wist SVW in blessuretijd 2x te scoren, Schoten ontgoocheld achterlatend. In blessuretijd was dit bijna een deja vu toen de Schoten keeper met een katachtige redding een kopbal van Tim Kramer onschadelijk wist te maken. Eindstand 3-3.

Zoals vorige week al gemeld, zijn de voorbereidingen voor het volgend seizoen, onder leiding van Edwin Reder, al in volle gang. De gesprekken met de spelers lopen voorspoedig. Op dit moment hebben 18 spelers al toegezegd te zullen blijven of te kiezen voor SVW Zondag 1 en vinden er de komende dagen nog meerdere gesprekken plaats. Bovendien is de technische staf voor het volgend seizoen, op een keepertrainer na, al ingevuld.