SVW'27 Knokt zich tegen ZAP naar een gelijkspel (2-2).

20 oktober 2019 19:00

SVW'27 heeft zich knap hersteld van de drie grote nederlagen. Met een enorme inzet werd ZAP bestreden, al kon niet worden voorkomen dat men met een 0-1 achterstand de rust in ging. In de tweede helft geloofden de groen-zwarten er weer helemaal in en zette de ZAP-verdediging onder grote druk. Binnen een kwartier had men de achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong. Het was jammer dat een moegestreden SVW in de slotfase nog een treffer van ZAP moest toestaan. Over de gehele wedstrijd genomen is de 2-2 wel een terechte uitslag.

Al meteen na het beginsignaal van scheidsrechter Erdogan, kwam SVW onder een behoorlijke druk te staan. Alhoewel men met grote inzet speelde, begonnen de groen-zwarten nerveus aan de wedstrijd. ZAP kreeg dan ook al gauw een aantal goede kansen op de openingstreffer.

In de 2e minuut kopte Robin Schouwvlieger maar net over. Vlak daarop schoot Bram Dekker in zeer kansrijke positie naast. Doelman Danny de Boer redde zijn team vervolgens van een zekere achterstand, door in de 24e minuut met een schitterende reflex een schot van de doorgebroken Stijn Buik onschadelijk te maken.

Een minuut later kwam ZAP op gelukkige wijze aan de leiding, toen Jordi Smit in het strafschopgebied een vermeende overtreding maakte tegen Mike Vink. De door Robin Schouwenaar hard ingeschoten penalty werd vervolgens fantastisch gestopt door Danny de Boer. Aangezien scheidsrechter Erdogan een overtreding had geconstateerd, mocht Schouwenaar de strafschop overnemen en schoot nu wel raak (0-1).

Een domper voor SVW, dat echter bleef knokken voor de gelijkmaker. Door te ver doorgevoerde acties en te onzuivere passes, slaagde men hier niet in. Zodoende kon ZAP vrij eenvoudig op de been blijven.

In de tweede helft werd het tempo door SVW nog verder opgeschroefd. Ineens kwamen er wel gevaarlijke situaties voor het ZAP-doel. De gelijkmaker viel al in de 55e minuut toen Aram Hakopov zijn tegenstander Jeroen Pater voorbij snelde en voorgaf op Maarten Rippens, die vervolgens de bal doorschoof naar Leon Ayal, die van dichtbij het karwei afmaakte (1-1).

Hierdoor gesterkt speelde SVW nog feller op de aanval. In de 56e minuut zag Maarten Rippens zijn lob over de uitlopende ZAP-doelman Devlin van den Bosch rakelings naast gaan. Vier minuten later brak Aram Hakopov weer door en gaf de bal goed voor, waarna Leon Ayal voor de tweede maal doelman van den Bosch het nakijken gaf (2-1).

ZAP kwam in de 63e minuut terug via een harde pegel van Mike Vink, maar Danny de Boer verrichtte zijn zoveelste goede redding. De wedstrijd bleef zeer aantrekkelijk doordat er van alles gebeurde. ZAP wilde zich niet neerleggen bij de achterstand en SVW verdedigde met alles wat het in huis had zijn kleine voorsprong.

Deze keer leek het te lukken, maar in de 86e minuut werd een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied akelig zuiver in de hoek geknald door Niels Spaan (2-2). In blessuretijd overleefden de groen-zwarten nog een enorme belegering op hun doel, maar aan de andere kant had men met wat meer overleg tussen Aram Hakopov en Bram van Wetering ook zelf de winnende treffer kunnen scoren.  Hopelijk kan SVW de volgende week het goede spel van de tweede helft een vervolg geven.

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door de SNS Bank, Raadhuisplein 16, Heerhugowaard.

Zondag a.s. speelt SVW uit tegen Schoten, aanvang 14.00 uur.