Assendelft - SVW'27 - 4-0.

10 november 2019 21:00

Na een dramatische start van de competitie met forse nederlagen tegen Spartanen, Den Helder en IVV gloorde er de laatste weken weer hoop, met gelijke spelen tegen ZAP en Vitesse en een nipte nederlaag tegen Schoten. Die hoop vervloog op een zonnige zondagmiddag bij Assendelft volledig. De 4-0 nederlaag was volkomen terecht.

Voor het begin van de wedstrijd was er enige opluchting bij de technische staf, omdat Jesse Schleeper, de gevaarlijke buitenspeler die altijd scoort tegen SVW’27, niet van de partij was, in verband met een stage in de VS. Dit bleek echter geen verzwakking: vanaf de eerste minuut werd SVW onder druk gezet, wat al in de 5e minuut een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Assendelft opleverde.

Twaalf minuten later was het wel raak toen de 36e (!) jarige routinier Niels van der Woude bij de 2e paal fraai inkopte: 1-0. In de 30e minuut kwam de eerste corner voor SVW, die helaas niets opleverde. De ruststand van slechts 1-0 was te danken aan Danny De Boer, die net als de vorige week tegen Vitesse’22 een spervuur van aanvallen op zijn doel succesvol wist te pareren.

In de 2e helft zorgde Mark de Vries in de 50e minuut voor de 2-0. Als SVW met een beetje geluk toen de aansluitingstreffer had weten te realiseren, had het misschien nog een wedstrijd geworden. Maar daarvoor was het aanvalsspel van de Groen Zwarten gewoonweg te pover.

De enige aanvallende wapenfeiten in de 2e helft waren een fraaie kopbal van Maarten Rippens in de 77e minuut, die de keeper helaas wist te pareren en een bijna gelukte poging van Bram van Wetering die vanaf de aftrap na de 4-0 direct op doel schoot, maar de bal ternauwernood naast zag gaan. Toen was overigens de wedstrijd met doelpunten van Christiano Peters in de 82e en Jimmie Glas in de 90e minuut al gespeeld.

De komende 2 wedstrijden tegen Kleine Sluis, zondag 17 november uit en HSV thuis op 24 november, op een hopelijk weer geschikt A-veld, zijn cruciaal. Een goed resultaat in beide wedstrijden is echt noodzakelijk om uit de problemen te komen en de weg weer omhoog te kunnen vinden.