Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27 EN SPARTANEN HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT (2-2)

28 november 2021 17:45

In een leuke wedstrijd deelden SVW'27 en Spartanen de punten. Het betekende het eerste punt van SVW in deze competitie. Vooral in de eerste helft hadden de groen-zwarten kans op meer. Met fris aanvallend voetbal en met een aantal andere spelers had men vrijwel doorlopend een overwicht op Spartanen. Toch ging SVW met een 1-2 achterstand de rust in. In de tweede helft scoorde men de dik verdiende gelijkmaker, maar vergat door te drukken. In de slotfase kreeg de angst weer grip op het SVW-spel en had ook Spartanen zo maar de overwinning naar zich toe kunnen trekken.

Op het kunstgrasveld startte SVW'27 uitstekend. Met knap uitgevoerde aanvalsacties veelal via de nieuwkomers Wessel Staal, Mika van Oord en ook Christiaan Dolk kreeg men al gauw een aantal kansen op de openingstreffer. Een knappe pass van Christiaan Dolk had meer op kunnen leveren, maar werd gemist door een aantal medespelers. Ook Coen Kuipers onderscheidde zich, zijn schot ging in de 7e minuut maar net over de kruising.

Na een harde knal van Christiaan Dolk in de 10e minuut, ging de bal rakelings naast. SVW hiel Spartanen goed in de tang. In de 15e minuut was men dichtbij de openingstreffer. Na een schitterend genomen vrije trap van Tim Kramer, tikte doelman Jorn Ebbelaar de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de kruising. Een paar minuten later werd deze doelman door Wessel Staal dermate in het nauw gebracht, dat hij met grote moeite de bal alsnog over de zijlijn wist te knallen.

Zo halverwege de eerste helft kwam Spartanen uit de druk van SVW vandaan. Na een counter in de 25e minuut kopte Jordi Velzeboer maar net naast. Twee minuten later was het wel raak, toen Davey Stam de bal gericht in de kruising schoot (0-1). Een gevoelige tik voor de groen-zwarten die tot dusver veruit het beste van het spel hadden. Gelukkig kwam de gelijkmaker spoedig. Wessel Staal profiteerde optimaal van de ruimte om vervolgens de bal in de 34e minuut schitterend achter Jorn Ebbelaar te knallen (1-1). Lang konden de groen-zwarten niet genieten van deze gelijkmaker, want door slecht wegwerken in de verdediging, kon Niels Anema in vrije positie uithalen (1-2).

SVW verwerkte deze tegenslag goed, want voor rust kreeg men nog een tweetal uitstekende kansen om wat terug te doen. Eerst schoot Mika van Oord in de 42e minuut centimeters naast en vervolgens werd een harde kopbal van Tim Kramer in de 44e minuut uitstekend gestopt door Jorn Ebbelaar.

Ook de tweede helft bleef leuk met wisselende kansen. In de 49e minuut redde Tim Kuipers uitstekend op een inzet van Dylan Zuiker. Na een voorzet van Leon Ayal op Wessel Staal in de 50e minuut, werd doelman Ebbelaar behoorlijk in de problemen gebracht, maar kwam toch als overwinnaar uit de strijd. Door toedoen van de twee invallers Jermaine de Mees en Maarten Rippens kwam de verdiende gelijkmaker in de 68e minuut. Jermaine gaf de knappe pass en Maarten schoot met goed gevoel in (2-2). Hierna hadden beide teams nog wat aan de score kunnen doen, maar SVW was te onzuiver in de eindpass en Spartanen had meer uit de hectische slotfase kunnen halen. Uiteindelijk was het eerste punt voor SVW dik verdiend en opent toch perspectieven op meer.