Wieringermeer - SVW’27 - 0-1

4 december 2022 15:00

Met nog één (thuis)wedstrijd te gaan dit jaar, deed SVW’27 wat het moest doen, namelijk winnen van het in de onderste regionen van de ranglijst verkerende Wieringermeer. Maar daar was ook alles mee gezegd, want het was niet best wat de Groen Zwarten op de moeilijk bespeelbare grasmat in een koud en winderig Wieringermeer lieten zien.

De start was nog prima. De eerste 13 minuten waren er al 3 kansen om al snel op voorsprong te komen, met gemiste kansen door Jordi Smit (2x) en Colin Kamp. Het hobbelige veld was overigens wel debet aan het feit dat deze kansen werden gemist. Het was lastig om de bal goed onder controle te krijgen. Eigenlijk bleef dat tijdens de gehele wedstrijd wel het geval en omdat Wieringermeer dit veld wel gewend is, maar gewoonweg de kwaliteiten niet heeft om daarvan te profiteren, bleef het wedstrijdbeeld erg rommelig van beide kanten.

In de 15e minuut kwam SVW’27 wel op een verdiende 1-0 voorsprong door een door Regillio de Mees benutte penalty na een zware overtreding op Jordi Smit, die daar de rest van de 1e helft last van bleef houden en helaas in de rust daarom noodgedwongen werd gewisseld. Met twee door Wieringermeer gemiste kansen, die naast of over gingen en een matig spelend SVW’27 was dit het wel wat de 1e helft betreft.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet echt. SVW’27 wist het grote veldoverwicht en het kwaliteitsverschil niet in doelpunten om te zetten, hoewel er wel kansen waren. Wellicht moeten sommige voorhoedespelers zich realiseren dat je in deze 4e klasse vaak meer tijd hebt voor een actie dan in de zondag 2e klasse. Nu werd er slordig en te gehaast met de kansen omgesprongen. En zolang de altijd gevaarlijke en doelgerichte Thijs Boersma (die vorig jaar bij SVW’27 thuis 3x wist te scoren) bleef loeren op kansen, die er ook kwamen, maar gelukkig niet werden benut, bleef de geringe marge van 1 doelpunt voorsprong gevaarlijk. Halverwege de 2e helft ontstond er door een makkelijk gegeven vrije trap voor Wieringermeer in het strafschopgebied van SVW’27 nog een hachelijk moment, maar gelukkig werd met die kans niets gedaan. Makkelijk gegeven,  door de verder goed fluitende scheidrechter Henk Borst, die de 6 seconden regel maar weer eens ging hanteren toen Jesse Bellekom de bal naar zijn mening te lang in zijn handen hield. Ik heb de laatste jaren geen enkele scheidsrechter meer gezien die dit, ook met zichtbaar tijdrekken door de keeper, bestrafte.

Na het laatste fluitsignaal konden de toch wel terecht verkregen 3 punten mee naar “De Kink”, waar in een volle kantine de 3-1 overwinning van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten werd gevolgd en gevierd.

Ondanks toch wel onnodig puntverlies de vorige wedstrijd uit tegen WSV’30 (2-2, met doelpunten van Dylan van Bekkum Marks en Regilio de Mees en een gelijkmaker van WSV’30 in de laatste minuut) blijft SVW’27 op schema voor een plaats bij de top 3. Onder Foresters, dat maar blijft winnen, is het ongemeen spannend en de komende thuiswedstrijd op zaterdag 10 december om 14.00 uur tegen het op de 2e plaats staande DZS is een echte topper en een goede graadmeter.

NB: Over de met 9-0 verloren uitwedstrijd voor de beker tegen 4e divisionist Huizen heeft uw verslaggever niet veel te melden. In tegenstelling tot de verrassend met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen ook 4e divisionist De Zouaven had SVW’27 tegen en veel sterker Huizen niets in te brengen. De liefhebber van een in dit geval een zeer uitgebreid wedstrijdverslag, met zelfs een uitgebreid interview na de wedstrijd met keeper Tim Kuipers, verwijs ik naar de website van SV Huizen. Een dergelijk uitgebreid verslag zou mij een hele zondag kosten!