SVW'27 kweekt zelfvertrouwen door winst op DZS - 3-0.

11 december 2022 14:45

Een belangrijke en meer dan terechte overwinning op de op de 2e plaats staande DZS, waardoor met veel zelfvertrouwen naar de 2e helft van de competitie kan worden gekeken.

Na 2 minuten had het al 1-1 kunnen staan. Nadat eerst Jordi Smit in de eerste minuten redelijk vrij voor de keeper te zacht inschoot, ging in de daarop volgende aanval van DZS de bal gelukkig net voorlangs, waardoor het 0-0 bleef, tot de 37e minuut. Tot die 37e minuut, maar eigenlijk de gehele wedstrijd, had SVW ’27 de wedstrijd volledig onder controle, mede doordat de altijd gevaarlijke linksbuiten Daan Wichhart volledig aan banden werd gelegd door Martijn Korver, die dan ook terecht na afloop werd uitgeroepen tot “Man of the Match”.

Overigens staat met de terugkeer van Tim Kramer in het hart van de defensie, met ondersteuning door Melvin Vink, het verdedigingscentrum als een huis, met maar 2 tegendoelpunten in de laatste 4 wedstrijden en na Foresters het minste aantal tegendoelpunten, wat natuurlijk ook de verdienste is van de rest van het team.

Zoals gezegd, in de 37e minuut werd het terecht 1-0 voor de Groen Zwarten, door een rake kopbal van Jordi Smit na een prima voorzet van Colin Kamp. Toen in de 42e minuut Tim Kramer, door een direct hard ingeschoten vrije trap, had gezorgd voor de 2-0 kon met een tevreden gevoel worden gerust.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Weliswaar zette DZS meer druk, maar SVW bleef controle over de wedstrijd houden en gaf eigenlijk niets weg. Het was aan de onzorgvuldigheid in de afwerking van SVW te danken, maar ook door uitstekend keeperswerk van Bram Wichhart, dat het tot de 75e minuut duurde alvorens Leon Ayal voor de uiteindelijke 3-0 overwinning zorgde. Op dat moment speelde DZS overigens al met 10 man, doordat Jordy Mulder in de 69e minuut na natrapen op Melvin Vink met rood de kleedkamer op had kunnen zoeken.

Door deze belangrijke 3-0 overwinning blijft SVW’27 op schema voor een plaats bij de top 3. Onder Foresters, dat maar blijft winnen, al gaat dat de laatste weken wel moeizamer, blijft het ongemeen spannend. Voor de statistici onder ons: vorig seizoen werd thuis nog met 4-2 van DZS verloren en had SVW (toen nog) zaterdag 1 na 10 wedstrijden 17 punten.

De topscorers na 10 wedstrijden: Maarten Rippens en Dylan van Bekkum Marks ieder 5 doelpunten, Jordi Smit 4 doelpunten en Regillio de Mees 3 x raak.

Na de winterstop staat op 21 januari direct een topper op het programma: thuis tegen Foresters. Afgezien van de uitglijder bij ZCFC doet SVW'27 het tegen goede tegenstanders goed en haalt het daartegen ook de nodige punten binnen. Als onnodig puntverlies tegen de zwakkere tegenstanders kan worden voorkomen, kan een mooie 2e seizoenshelft  tegemoet worden gezien, met realisatie van het uiteindelijk doel, namelijk een plek bij de eerste 3.

De breedte van de huidige selectie kan daarbij ook in het voordeel zijn van de Groen Zwarten. Zo waren beide topscorers Maarten Rippens en Dylan van Bekkum Marks bijvoorbeeld tegen DZS door blessures afwezig, maar werd toch redelijk gemakkelijk met 3-0 gewonnen.