SVW‘27 – Wieringermeer 4-0

30 april 2023 13:45

Op een zonnige zaterdag 29 april 2023, waarop eerst SVW 2 in een spectaculaire halve bekerfinale, na strafschoppen, wist te winnen van Spakenburg 3 en SVW zaterdag 6 door een krappe 2-1 overwinning later die dag kampioen werd, kon het vlaggenschip natuurlijk niet achterblijven.

Eindelijk, eindelijk werd het veldoverwicht nu eens wel in doelpunten duidelijk gemaakt. Waar al weken de achterhoede potdicht zit en we weinig doelpunten tegen krijgen, wordt er gewoon te weinig gescoord. Illustratief waren de voorafgaande 2 thuiswedstrijden, waar tegen echt niet sterke tegenstanders door (alweer) een doelpunt van Jordi Smit slechts 1x werd gescoord.

In de thuiswedstrijd tegen Wieringermeer, waartegen uit een krappe 1-0 overwinning werd behaald, moest trainer Miquel Tjong  a Hung puzzelen in de defensie. Dit omdat Tim Kramer geschorst was, na zijn rode kaart (2x geel) in de voorafgaande thuiswedstrijd tegen WSV’30 en Melvin Vink nog niet inzetbaar was, hoewel zijn herstel voorspoedig gaat, wat duidelijk werd in zijn goede spel in de bekerwedstrijd eerder die dag tegen Spakenburg. Nu werd het centrum bemand door Glenn Schipper en Koen Schouten, die het beiden uitstekend deden. Zoals eerder vermeld wist SVW’27 nu wel het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Al in de 11e minuut wist een gretige Leon Ayal met een geplaatst schot voor een 1-0 voorsprong te zorgen. Diezelfde Leon zorgde in de 43e minuut, na goed voorbereidend werk van Federico Paloni, voor een veilige 2-0 ruststand. Veilig, omdat van Wieringermeer niet veel gevaar uitging. Zelfs de altijd gevaarlijke Thijs Boersma, die vorig seizoen nog 3x tegen SVW’27 wist te scoren, kon voorin geen potten breken, wat ook de verdienste was van een goed spelende Nick van Heumen.

De tweede helft begon goed. Al in de eerste minuten kon de uitstekend leidende scheidsrechter Cor Beuving uit Ilpendam na een overtreding op Nick van Heumen niet anders dan een penalty geven, die feilloos werd benut door Leon Ayal, die daarmee zijn hattrick completeerde en daardoor Man of the Match werd. Ondanks het feit dat het een kwartier voor tijd wat rommelig werd, mede door onnodige aanmerkingen op de leiding door sommige SVW-spelers (wat natuurlijk nooit helpt en alleen jezelf maar uit de wedstrijd haalt) was Wieringermeer niet bij machte om de wedstrijd nog te doen kantelen. Toen invaller Dean Groen, vlak voor tijd na een prima assist van Jim Simonis de 4-0 op het scorebord wist te doen oplichten, was de buit definitief binnen.

Mede door de 2 gelijke spelen thuis tegen ZCFC en WSV’30 en omdat DZS al weken geen fouten maakt, lijkt de 2e plaats, met nog 3 wedstrijden te gaan, uit zicht. Wel werd de 3e plaats, die recht geeft op de nacompetitie, nu wel definitief veilig gesteld. Zoals het hele seizoen al duidelijk werd, is Foresters vorige week al als kampioen gehuldigd. De volgende wedstrijden staan voor SVW'27 nog op het programma:

13 mei: DZS- SVW’27
20 mei: SVW ’27- Blauw Wit Wormerveer
27 mei: Foresters- SVW ‘27