Foresters - SVW ’27 4-0

29 mei 2023 8:45

Met een toch wel geflatteerde 4-0 nederlaag tegen kampioen Foresters kwam na 24 wedstrijden een einde aan de reguliere competitie en maken we ons op voor het toetje, de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

Met de wetenschap dat dat alleen een wonder SVW ’27 nog een 2e plaats op de ranglijst zou kunnen opleveren ( winnen van Foresters en DZS mocht thuis niet winnen van DTS ) begonnen de Groen Zwarten op een zonnige zaterdagmiddag voortvarend aan de wedstrijd. Na 5 minuten schoot DJ Polak al van grote afstand net naast. Foresters was in die beginfase duidelijk op zoek naar een manier om SVW ’27 te bestrijden. Dat lukte na een minuut of 10 minuten toen Foresters meer grip op de wedstrijd kreeg. In de 15e minuut moest een sterk spelende Jesse van de Water op de kop van het strafschopgebied aan de noodrem trekken, wat voor hem geel betekende en een vrije trap voor Foresters op een gevaarlijk plek, wat gelukkig geen doelpunt opleverde. SVW ’27 herpakte zich weer, wat zorgde voor een leuke 1e helft, met kansen aan beide kanten. De beste kans was voor Foresters in de 33e minuut, maar Jesse van Bellekom wist met een fabelachtige redding een schot van korte afstand te pareren. De ruststand 0-0 was een terechte weergave van het spelbeeld in de eerste helft.

In de 58e minuut deed Tom de Groot hetzelfde als in de vorige wedstrijd, namelijk de bal op het laatste moment van de doellijn halen. Tot de 75e minuut was het spelbeeld identiek aan dat van de eerste helft, al werden de aanvallen en de kansen voor Foresters wel talrijker. Zo schoot aanvoerder Ozair Dahi in de 60e minuut met een korte onverwachte schietbeweging de bal snoeihard over, in een periode dat zowel Leon Ayal als Tom de Groot 2 grote kansen kregen, maar helaas mistten. Vanaf de 79e minuut kantelde de wedstrijd volledig. Uitblinker Ties de Boer, die het Martijn Korver al de hele wedstrijd zonder succes moeilijk had gemaakt, was nu met een aantal kapbewegingen in de 16 wel succesvol en zorgde voor de 1-0 voor Foresters. Met Ties de Boer, afkomstig uit de jeugdopleiding van Heerenveen, heeft Foresters een rechtsbuiten in huis die met zijn doelgerichte aanvallende spel een constante dreiging is voor elke verdediging. Zoals eerder vermeld had Martijn Korver zijn handen vol aan hem, maar afgezien van deze actie in de 16, waar hij met het risico van een penalty eigenlijk niet adequaat kon ingrijpen, had Martijn Ties redelijk in bedwang. Wat Ties betreft bleef het ook bij dit ene doelpunt. Helaas gold dat niet voor zijn teamgenoten. Wat volgde waren nog 3 doelpunten in iets meer dan 10 minuten (85e & 87e minuut Spike Boersen en 90e minuut Ferry Wolse) waarmee de aanvallende kracht van Foresters nogmaals werd bevestigd (107 doelpunten in 24 wedstrijden, een gemiddelde van meer dan 4 doelpunten per wedstrijd! ) en een toch wel ietwat geflatteerde 4-0 eindstand een feit was.

Doordat DZS zoals mocht worden verwacht van DTS won ( 6-2 ) was deze nederlaag voor SVW ’27 niet meer van belang. Wat rest is de nacompetitie, met als eerste wedstrijd ( in een knock-out nacompetitie ) een uitwedstrijd op zaterdag 3 juni tegen HCSC, dat op een negende plaats is geëindigd in de zaterdag klasse 3A. Op dezelfde zaterdag 3 juni neemt het 2e team het in de bekerfinale op tegen Foresters 2 bij Legmeervogels in Uithoorn. Zo krijgt het seizoen 2022-2023 voor zowel de zaterdag 1 als zaterdag 2 nog een interessant toetje!