HCSC - SVW’27 - 3-2

4 juni 2023 19:15

Dat SVW zaterdag 2 in de bekerfinale verdient met 4-0 ten onder ging tegen Foresters 2, daar kon iedereen wel vrede mee hebben, maar met de onnodige nederlaag met 3-2 tegen HCSC van SVW zaterdag 1 duidelijk niet.

Met Jordi Smit en Jim Simonis, die beiden terugkwamen van blessures, weer in de basis startte SVW’27 tegen het in de derde klasse A uitkomende HCSC voortvarend. Vanaf het begin lag het initiatief duidelijk bij de Groen Zwarten en zeker na een schot op de lat in de 12e minuut van Leon Ayal leek niets erop dat het wel eens een lastige zaterdagmiddag in Den Helder zou kunnen worden. Achteraf gezien was misschien het snel uitvallen van Jordi Smit in de 16e minuut, die toch teveel last had om door te kunnen gaan, misschien wel cruciaal. Langzamerhand ebde het initiatief weg en kwamen er nauwelijks meer goede aanvallen tot stand. Illustratief was dat SVW’27 pas in de 30e minuut de eerste corner kreeg na een prima schot van Federico Paloni. In de 37e minuut wist rechtsbuiten Patrick Vet na niet goed ingrijpen met een geplaatste schuiver HCSC op een 1-0 voorsprong te zetten. Dat was ook de ruststand.

De 1-0 achterstand leek wel verlammend te werken. HCSC nam direct na de aftrap het initiatief en gaf dat eigenlijk de gehele 2e helft niet meer uit handen. De in de 65e minuut ingevallen A-junior (onder 19 heet dat tegenwoordig) Joeri Kloosterboer had maar weinig minuten nodig om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Met een attente kopbal zorgde hij in de 69e minuut voor de 1-1. Na onnodig balverlies op het middenveld ging Fotiqui Camara op avontuur en wist Jesse Bellekom te verschalken, 2-1. Lang kon HCSC van de voorsprong in de 73e minuut niet genieten, want Federico Paloni zorgde enkele minuten laten voor de 2-2. De hoop op een verlenging werd echter in de 85e minuut door Remco Vet de grond in geboord. Die 3-2 voorsprong kwam voor HCSC niet meer in gevaar, waardoor het seizoen 2022-2023 voor de zaterdag 1 op een teleurstellende wijze tot een einde kwam.

Trainer Miquel Tjong A Hung was tegen de Helderse pers duidelijk zwaar teleurgesteld over deze nederlaag: “Ik ben er doodziek van. De gewenste overstap naar de derde klasse moet nu weer een jaar wachten. Het gebrek aan scorend vermogen heeft ons nu ook weer opgebroken. Dat is eigenlijk het hele jaar al zo".

Alvast vooruitkijkend naar het volgend seizoen, waar de doelstelling het kampioenschap in de 4e klasse A zal zijn, zijn er voldoende lichtpuntjes. Zo waren de afgelopen 2 seizoenen Always Forward en Foresters duidelijk te sterk, wat ook wel blijkt uit het feit dat Always Forward in de derde klasse A dit seizoen redelijk makkelijk ook daar kampioen is geworden. Zonder andere clubs en het gepromoveerde Vrone tekort te doen of te onderschatten, wordt eenzelfde overheersing van een team volgend seizoen normaal gesproken niet verwacht. Daarnaast blijft de selectie grotendeels intact ( Tom de Groot vertrekt naar BOL) en zit een aantal spelers uit zaterdag 2 al dicht tegen het eerste elftal aan. Bovendien hopen we op een spoedige terugkeer van de al vele maanden uitgeschakelde spitsen Maarten Rippens en Wessel Staal. Mede met de aanvallers Joeri Kloosterboer en Twan Snijders, afkomstig uit de onder 19, moet het mogelijk zijn om de aanvallende stootkracht volgens seizoen te vergroten, waardoor onnodige gelijke spelen en dus puntverlies tegen mindere tegenstanders tot het verleden zullen behoren. De uitstekende resultaten tegen de in de kopgroep bevindende ploegen als Kolping Boys, DZS en Adelbert, werden hierdoor weer grotendeels teniet gedaan.

Nu maar genieten van de zomerstop en voor iedereen een welverdiende vakantie toegewenst.

We zien elkaar weer tijdens de Waardcup op 22, 24 en 26 augustus a.s. bij Reiger Boys.