SVW'27 mist afmaker tegen FC Den Helder. - SVW '27

Sponsors

SVW'27 mist afmaker tegen FC Den Helder.

SVW'27 1

1 - 2

FC Den Helder 1 (zon)

Competitie

2e klasse A

Datum

10 maart 2019 14:00

Scheidsrechter

W. van Hamersveld

Accommodatie

Onbekend

Na de eerste helft gaf niemand nog een stuiver voor de kansen van SVW ’27, dat blij mocht zijn dat de ruststand nog slechts 0-2 was in het voordeel van Den Helder. De 2e helft gaf een heel ander beeld en met een beetje meer geluk hadden de Groen Zwarten nog een punt uit deze wedstrijd kunnen halen.

Met een op de 4e plaats staande Den Helder en met een aldaar met 5-2 verloren uitwedstrijd was van te voren duidelijk dat het een zware pot zou worden. Net als vorige week tegen Beemster uit waren de weersomstandigheden ook nu weer abominabel. Weliswaar iets minder wind, maar op een zondag waarop het van ‘s morgens vroeg tot begin van de avond gestaag bleef regenen, moest noodgedwongen worden uitgeweken naar het kunstgras.

Koen Schouten en Tim Kramer stonden na hun schorsing van 1 wedstrijd weer in de basis. Het wachten is nog op de terugkeer van de spitsen Remco Veul en Tim Appel, waarvan de laatste de afgelopen weken al speelminuten heeft gemaakt in het 2e elftal.

Het gemis van echte afmakers was duidelijk zichtbaar in de eerste helft, waarin SVW ’27 totaal ondergeschikt was aan Den Helder. Bovendien werden In de opbouw van achteren teveel fouten gemaakt, wat voor de trainer René van Marsbergen het sein was om, tegen zijn natuur en tegen de ontwikkelingen in, opdracht te geven om “dan maar de lange bal “ te hanteren.

Kenny Gerssen en Bas van Steinvoorn zorgden na niet adequaat ingrijpen in de 25e en 27e minuut voor een verdiende voorsprong en ruststand van 0-2 voor Den Helder.

In de 2e helft werd centrale verdediger Maarten Rippens naar het font gestuurd, wat direct een ander spelbeeld opleverde. Tim Kramer ging van linksback naar het centrum en de linksback positie werd prima overgenomen door Frederico Paloni. Met deze gewijzigde opstelling zette SVW Den Helder bijna de gehele 2e helft onder druk, wat helaas maar 1 doelpunt opleverde.

Een door invaller Bram Van Wetering geplaatste dieptebal op Maarten Rippens werd vervolgens door laatstgenoemde prima voorgegeven aan Arian Etedali die dit beheerst afmaakte: 1-2. Dit verdiende doelpunt in de 80e minuut was voor SVW het sein om de druk nog meer op te voeren, wat helaas niet leidde tot de eigenlijk wel verdiende gelijkmaker.

Doordat Foresters verassend won van het de laatste weken tobbende Spartanen heeft het team uit Heiloo de laatste plaats overgedragen aan Schoten. De stand:


10. Beemster:      18-15 Doelsaldo: - 49
11. West Frisia:    18-14 Doelsaldo: - 16
12. SVW ’27:         17-13 Doelsaldo: - 16
13. De Foresters: 18-13 Doelsaldo: - 17
14. Schoten           18-13 Doelsaldo: - 21

1. Melvin Habets

2. Jeroen Korver

3. Joost Groenveld

4. Maarten Rippens

5. Tim Kramer ( 70: Bram van Wetering)

6. Jordi Smit

7. Geert Bruin

8. Koen Schouten

9. Leon Ayal ( 75: Arian Etedali )

10. Christian Schoenmaker

11. Koen Rootring ( 45: Frederico Paloni )

Zondag a.s. uit tegen KFC

 

Hilko Kramer

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!