Datum

24 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW deed tegen concurrent Beemster goede zaken door het “zespuntenduel” met 2-1 te winnen. Men ging niet alleen Beemster op de ranglijst voorbij, maar pakte ook een voorsprong op de andere kandidaten voor de drie onderste plaatsen. Zo gemakkelijk als een aantal weken geleden (0-5 uitoverwinning) ging het echter allerminst. Voor een belangrijk deel kwam dit, omdat topscorer en uiterst slimme spits Frank Pieters in tegenstelling tot de uitwedstrijd nu wel deel uitmaakte van het team van Beemster.

SVW begon hartverwarmend aan de wedstrijd. Met een grote dosis inzet werd het strafschopgebied van Beemster opgezocht. Maar de eerste kans was voor Beemster toen Frank Pieters met een bekeken doorkopbal Julian Schaap alleen voor Melvin Habets zette. Diens inzet ging echter net naast.

SVW zette hier een paar goede aanvallen tegenover en daar kwamen ook kansen uit voort, welke aanvankelijk niets opleverden. In de 7e minuut had doelman Pascal Fokkema echter de grootste moeite met een vrije trap van Tim Kramer. Hij liet de bal even los, maar herstelde zich bijtijds. Twee minuten later kopte Remco Veul in kansrijke positie rakelings naast.

In de 11e minuut was het wel raak toen Pascal Fokkema volkomen verrast werd door een ziedend afstandsschot van Koen Schouten (1-0). Beide teams zochten hierna hartstochtelijk de aanval, wat resulteerde in een levendige wedstrijd. Beemster verscheen nu ook herhaaldelijk in het strafschopgebied van SVW en er ontstonden daar  toch wel een aantal hachelijke momenten.

In de 13e minuut verrichtte Melvin Habets een uitstekende redding op een hard schot van Giancarlo Trovato. Van spits Frank Pieters ging  namens Beemster veel dreiging uit. Hij had bepaald pech, toen hij in de 18e minuut op de paal en in de 22e minuut op de lat kopte. SVW deed hier vrolijk aan mee, want ook Geert Bruin zag zijn inzet op de paal belanden.

Het venijn van de eerste helft zat in de staart toen Melvin Habets, na een vrije trap van Daniel Gontha de bal even losliet, waarna Frank Pieters er als de kippen bij was om de gelijkmaker te laten aantekenen (1-1).

In de tweede helft begon SVW sterk. Dit resulteerde in de 50e minuut in een kans voor Remco Veul. Deze schoot uit de draai, maar zag de bal net over gaan. In de 53e minuut zette Tim Kramer een aanval op en verzond een gave pass, de bal kwam uiteindelijk bij Geert Bruin, die van dichtbij zijn team wederom aan de leiding bracht (2-1). Hierna zorgde Koen Schouten met zijn vrije trap in de 57e minuut voor verwarring in de Beemster-verdediging. Doelman Pascal Fokkema liet de bal los, waarna er werd gescoord, maar scheidrechter Blank had een overtreding geconstateerd , zodat de treffer terecht werd geannuleerd.

In de 70e minuut leek de uitblinkende Koen Schouten opnieuw te scoren, maar niet zonder geluk ketste de bal af op Jurg Schouten. In de slotfase drong Beemster nog even aan. Frank Pieters leek zijn tweede treffer te maken, maar het doelpunt werd wegens hands afgekeurd. Daarvoor was er ook nog een (overigens schitterend) doelpunt van Federico Paloni afgekeurd wegens buitenspel.

Op basis van vooral de tweede helft was dit een dikverdiende overwinning voor de groen-zwarten. De wedstrijdbal werd geschonken door Witterwit, de specialist in professionele sportveldbelijning.