Scheidsrechter

M. Broekhuizen

Accommodatie

Onbekend

Jan Tamis kan weer met opgeheven hoofd door Oudorp fietsen. Na helaas een aantal nederlagen tegen Kolping Boys de afgelopen seizoenen haalden de Groen Zwarten op een sfeervol en vol sportpark de Kabel, met rookpotten, trommels en een erehaag van kabouters van SVW ’27 en Kolping Boys, een zeer verdiende 4-1 overwinning.

Daar zag het in de 1e minuut niet naar uit. Kolping Boys kwam al in de 1e minuut op een 1-0 voorsprong. Wellicht wilde Melvin Habets een herhaling van de laatste thuiswedstrijd tegen Alkmaarsche Boys vorig seizoen voorkomen toen hij, overigens volkomen onterecht, al in het begin een rode kaart kreeg. Ook nu viel de bal tussen de laatste verdedigingslinie en de keeper, waarvan een slimme Kevin Chappai dankbaar gebruik maakte: 0-1.

SVW was mentaal echter sterk genoeg om zich door deze snelle achterstand niet uit het veld te laten slaan. Nadat Jordi Smit in de 8e minuut zijn poging op de lat zag stranden was het in de 20e minuut wel raak: een prima harde voorzet vanaf rechts door Geert Bruin werd in de defensie van Kolping Boys niet goed weggewerkt. Jordi Smit wist daar wel raad mee toen de bal voor zijn voeten kwam: 1-1.

Weer Geert Bruin zorgde in de 28e minuut voor een loepzuivere voorzet van rechts op het hoofd van de bij de 2e paal staande Christian Schoenmaker: 2-1. Melvin Habets zorgde vervolgens in de 39e en 40e minuut met een aantal miraculeuze reddingen dat de beide teams met 2-1 konden gaan rusten.

In de 2e helft ging de strijd gelijk op. Kolping Boys wilde zeker zijn sportieve plicht nog nakomen, maar toen Koen Schouten in de 56e minuut met een bekeken afstandsschot voor een 3-1 voorsprong zorgde was het verzet wel gebroken. Geert Bruin wilde voor zijn nieuwe club van het volgend seizoen wel zijn visitekaartje afgeven. Na 2 assists zorgde hij zelf met een bekeken afstandsschot in de linkerbovenhoek in de 75e minuut voor een 4-1 voorsprong en werd vervolgens vlak voor tijd volkomen terecht uitgeroepen tot “Man of the Match”.

De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Max Broekhuizen was de ontlading dan ook groot. Voor het 2e achtereenvolgende seizoen weten de Groen Zwarten de nacompetitie te ontlopen en zijn ook volgend seizoen actief in de 2e klasse.

Zowel de spelers als de technische staf hebben hieraan hun bijdrage geleverd, maar de credits gaan zeker ook uit naar René van Marsbergen die vanaf zijn komst eind vorig jaar een prima team heeft neergezet, dat uit 7 van de laatste 9 wedstrijden maar liefst 15 wedstrijdpunten wist te behalen.

Na afloop werd nog even met bloemen stilgestaan bij het vertrek van Melvin Habets en Tim Kramer naar LSVV en Geert Bruin, zoals eerder aangegeven, naar Kolping Boys.

De laatste uitwedstrijd tegen Schoten komende zondag is alleen nog voor Schoten van belang, dat zal proberen om rechtstreekse degradatie nog te ontlopen. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het volgend seizoen, onder leiding van Edwin Reder, al in volle gang. Momenteel vinden de gesprekken met de spelers al plaats, waarvan de meesten inmiddels hebben aangegeven ook volgend seizoen bij SVW ’27 te zullen blijven. Goed nieuw daarbij is de terugkeer van Aram Hakopov naar de Groen Zwarten!

De stand onderin, met nog 1 wedstrijd te gaan.

10. SVW’27           25-28 Doelsaldo: - 9
11. West Frisia     25-23 Doelsaldo: - 15
12. Foresters        25-23 Doelsaldo: - 21
13. Schoten          25-17 Doelsaldo: - 31
14. Beemster        25-16 Doelsaldo: - 66