Datum

17 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vooraf zou een ieder voor een punt hebben getekend, maar met een beetje meer geluk had SVW met 3 punten uit Koog aan de Zaan kunnen vertrekken. Immers, de Groen Zwarten kwamen 2x op voorsprong en misten bij een 0-0 stand een penalty. De 2-2- eindstand was uiteindelijk wel terecht.

Voor de 3e achtereenvolgende week was de harde wind weer een belangrijke factor. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven kunnen we eindelijk vanaf deze week een beetje lente tegemoetzien. De eerste helft had KFC de harde wind in de rug, wat zeker in het eerste kwartier duidelijk in hun voordeel was.

In dat eerste kwartier mocht SVW blij zijn dat KFC uit een aantal hachelijke momenten voor de goal van SVW niet wist te scoren. Daarna herpakte SVW zich en na een prima opgezette aanval over links schoot Maarten Rippens helaas net naast. Diezelfde Maarten Rippens werd in de 28e minuut door de keeper getorpedeerd, wat een penalty opleverde. Helaas werd de bal door Geert Bruin zwak en recht op de keeper af ingeschoten, zodat de 0-1 uitbleef.

Vijf minuten daarna revancheerde Geert Bruin zich door na een prima aanval over links vanaf de achterlijn een puike voorzet aan Leon Ayal af te geven die wel raad wist met deze buitenkans: 0-1. Lang kon SVW niet genieten van deze voorsprong, want door niet adequaat ingrijpen zorgde spits Sam van der Stadt in de 35 minuut voor de gelijkmaker: 1-1.

Daarmee was het geloof in een goede afloop bij SVW zeker niet weg. Want in de 43e minuut zorgde Maarten Rippens op zijn bekende wijze, namelijk goed doorgaan op een op het oog kansloze bal, voor de 1-2 ruststand.

Begin van de 2e helft was het direct puzzelen voor René van Marsbergen, doordat eerst de goed spelende Tim Kramer, die na 3 maande blessureleed ( enkel), duidelijk weer in zijn oude vorm terugkomt, nu met een rugblessure in de kleedkamer moest achterblijven ( Arian Etedali was zijn prima vervanger) en vervolgens Joost Groenveld in de 47e minuut met een hamstringblessure naar de kant moest.

Het centrum werd nu bewaakt door Jeroen en Martijn Korver. Ondanks het feit dat Martijn Korver die ochtend al een volledige wedstrijd in het 2e elftal had gespeeld, speelde hij een uitstekende 2e helft. Ik weet niet of mijn kennis over broers in het 1e elftal volledig is, maar bij mij komen slechts de namen Gerrit en Jan Van Stralen en Ben en Jan Bernd naar boven en nu dan Jeroen en Martijn Korver.

Helaas zorgde dezelfde Sam van der Stadt in de 53e minuut voor de 2-2. In het verdere verloop van de 2e helft hadden beide teams nog een aantal kansen, Maar beide keepers lieten zich niet meer verrassen. Vlak voor tijd had SVW nog een drietal prima gelegenheden om toch nog met een overwinning naar Heerhugowaard af te reizen, maar dat mocht helaas niet zo zijn.

De uitstekend leidende scheidrechter Kees Maurice, die aanvoerder Joery Schoolmeester en Kevin Kroese al diverse keren had gewaarschuwd voor commentaar op de leiding, voelde zich genoodzaakt om de aanvoerder van KFC in de 90e minuut zijn 2e gele kaart, dus rood, te tonen, na weer een opmerking, nadat een aanvaller van KFC terecht een vrije trap tegen kreeg na onbesuisd inkomen op Melvin Habets.

Doordat alle concurrenten onderin, met uitzondering van West Frisia, verloren is de stand met voor SVW nog 3 uit- en 5 thuiswedstrijden te gaan als volgt:

10. West Frisia  19-17 Doelsaldo: - 15
11. Beemster      19-15 Doelsaldo: - 52
12. SVW ’27        18-14 Doelsaldo: - 16
13. De Foresters 19-13 Doelsaldo: - 17
14. Schoten         19-13 Doelsaldo: - 24