Datum

15 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

De overeenkomsten met de uitwedstrijd bij KFC het vorig seizoen waren opvallend: Ook nu was de harde wind weer prominent aanwezig. Ook nu wist Maarten Rippens te scoren en ook nu was er sprake van een puntendeling, net als in het seizoen 2017-2018 ( 0-0 ) en 2018-2019 (2-2).

En ook nu was er sprake van blessureleed: vorig seizoen was het bij het begin van de 2e helft direct puzzelen voor René van Marsbergen, doordat eerst Tim Kramer met een rugblessure in de kleedkamer moest achterblijven en vervolgens Joost Groenveld in de 47e minuut met een hamstringblessure naar de kant moest. Nu moest Jordi Smit in de 30e minuut na een forse trap op zijn knie de huisartsenpost in de omgeving opzoeken, met als voorlopige conclusie een ernstige meniscusletsel.

De wedstrijd was een echt degradatieduel, met weinig hoogstaand voetbal. Maar voor SVW ’27 was het behalen van ten minste 1 punt bittere noodzaak om aansluiting te behouden met de andere clubs in de onderste regionen, met de inhaalwedstrijd volgende week thuis tegen VIOS nog op het programma.

Daarvoor was de verdediging versterkt met Marlon Börnemann in het centrum, wat gelet op het enige tegendoelpunt, een goede zet bleek te zijn. Na een 0-0 ruststand was het Jeffaien Grootfaam die in de 73e minuut na een van zijn bekende rushes aan de linkerkant een perfecte voorzet op Maarten Rippens af te geven die al koppend voor een 0-1 voorsprong zorgde.

Helaas werd het 2 minuten daarna door Trinco Schuit al snel 1-1, na een voorzet vanaf de linkerkant, waaraan mogelijk wel buitenspel was voorafgegaan. Daarna bewees Danny de Boer in de 77e en 82e minuut weer zijn klasse door met 2 wonderbaarlijke reddingen een 2e KFC treffer te voorkomen.

In de laatste minuten werd het toch nog spannend doordat KFC nog 3 corners mocht nemen, maar gelukkig zonder resultaat. Met de 1-1 eindstand konden zowel KFC als SVW wel leven.