Parklaan 3
1701GS
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5710882

Na 2 gelijke spelen thuis en 2 overwinningen uit, deze keer een redelijk makkelijke eerste thuisoverwinning met 2-0 op Alcmaria Victrix.

De breedte van de selectie was ook deze zaterdag weer een prettig gegeven voor hoofdtrainer Miquel Tjong A Hung. Om uiteenlopende redenen waren Maarten Rippens, Dean Groen, Martijn Korver en Koen Schouten niet aanwezig en zat Tim Kramer na een lange blessureperiode weer op de bank, na de laatste weken minuten in SVW 2 te hebben gemaakt. De 11 spelers die nu begonnen waren op alle fronten beter dan de 11 van Alcmaria Victrix. Het enige dat het team (weer) kon worden verweten, is dat er slordig met de vele kansen werd omgesprongen, waardoor pas in de 65e minuut een veilige marge van 2 doelpunten voorsprong werd bereikt.

Al na 8 minuten zorgde Dylan van Bekkum Marks voor de 1-0, na een prima voorzet vanaf de achterlijn door Tom de Groot, waarbij de keeper ook niet helemaal vrij uitging. Na deze snelle voorsprong waren er weer voldoende gelegenheden om al voor de rust de wedstrijd te beslissen, met als grootste kans één van dezelfde Dylan, die zijn poging vlak voor rust dit keer prima gestopt zag door Alcmaria keeper Lennart Lakeman.

Vijf minuten na rust ging Dylan weer alleen op doel af, maar schoot vervolgens ruim naast. Afgezien van strijd, wist Alcmaria eigenlijk de gehele wedstrijd geen kans te creëren, wat overigens ook de verdienste was van de hechte defensie en keeper Jesse Bellekom, die voor het eerste dit seizoen de 0 wisten te behouden, of zoals de Engelsen zeggen “a clean sheet”.

Toen DJ Polak na een kluts in de 65e minuut voor de 2-0 voorsprong had gezorgd, was wel duidelijk dat de eerste thuisoverwinning dit seizoen was veiliggesteld. In tegenstelling tot Sporting Krommenie, dat de vorige thuiswedstrijd een 3-0 voorsprong van SVW’27 wist weg te poetsen, was Alcmaria Victrix daar gelukkig niet toe in staat.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Joseph Appel uit Hoorn kon deze terechte overwinning dan ook worden gevierd, met de bloemen en een fles wijn voor Man of the Match, Jim Simonis.