Parklaan 3
1701GS
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5710882

Zaterdag 18 oktober jl. was in de 4e klasse A een dag vol verrassingen, helaas ook voor SVW’27. Tot de 42e minuut was SVW’27 heer en meester en koesterde een verdiende 3-0 voorsprong. De 3-1 door Romano Denneboom in de 42e minuut was op dat moment nog niet zorgelijk, maar resulteerde uiteindelijk wel in een voor SVW’27 uiterst teleurstellend 3-3 gelijkspel.

Het begin van de Groen Zwarten was overweldigend. In tegenstelling tot een afwachtende houding in de vorige wedstrijd tegen Sint Adelbert, werd nu direct druk gezet en initiatief genomen. Dat had al in de 2e minuut resultaat: een harde kopbal van Maarten Rippens uit een corner kon door de keeper niet goed worden verwerkt en leidde door middel van en eigen doelpunt al snel tot de 1-0 voorsprong. Het op dat moment bijzonder zwakke Sporting Krommenie werd vervolgens volledig overspeeld en de 2-0 door Maarten Rippens en de 3-0 door Dean Groen, met een geplaatste achterwaartse kopbal, was op dat moment een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Met een voorsprong van 3-1 de kleedkamer ingaan moet toch voldoende vertrouwen geven voor een goede 2e helft, maar niets was minder waar. Nadat Leon van der Bijl na 55 minuten voor de 3-2 had gezorgd, was SVW’27 het initiatief volledig kwijt en putten de gasten uit Krommenie moed om toch nog met een goed resultaat De Kabel te kunnen verlaten. Ondanks het mindere spel had SVW’27 ook in deze fase toch ook nog een aantal goede kansen wat vanaf de 70e minuut, in een periode dat SVW’27 zich weer enigszins had herpakt, alleen nog maar toenam. Uw verslaggever noteerde alleen al tussen de 75e en 88e minuut een 5 tal 100 % kansen, waarvan zelfs een aantal op slechts enkele meters van de keeper. De grootste kans was voor Melvin Vink die na een prima vrije trap vanaf de zijkant de bal net naast het doel kopte. Wat in deze fase ook niet hielp was dat de in de eerste helft nog wat onzekere keeper van Sporting Krommenie in de 2e helft onklopbaar was, met een aantal spectaculaire reddingen. Net als tegen Kolping Boys kreeg SVW’27 vlak voor tijd met de gelijkmaker door weer Romano Denneboom de deksel op de neus. De teleurstelling na afloop van de wedstrijd was dan ook groot.

Wat betreft de eerder vermelde verrassingen deze zaterdag: mede concurrent DZS stond in de 72e minuut met 4-2 achter bij Alcmaria Victrix, maar wist toch nog met 5-4 te winnen. Bovendien herhaalde Kolping Boys met de 1-1 gelijkmaker in de 90e minuut tegen DTS het kunststukje enige weken daarvoor bij SVW’27, waar hetzelfde gebeurde.