Parklaan 3
1701GS
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5710882

Na het echec vorige week tegen Alcmaria Victrix, werd de 4-0 nederlaag maar ten dele hersteld in de wedstrijd tegen ZCFC, waartegen uit kansloos met 4-1 was verloren. Ten dele, omdat de Groen Zwarten nu weer de gehele wedstrijd onder controle hadden, maar waartegen aanvallend niets werd gecreëerd, zodat de 0-0 eindstand uiteindelijk wel terecht was.

De eerste helft hadden beide ploegen het door de regen en de harde westenwind moeilijk om in hun spel te komen. Daardoor werd het veld ook steeds zwaarder, wat zeker voor een fit SVW’27 niet in het nadeel was. Verdedigend zat het bij SVW’27 potdicht en werd er niets weggegeven. Alleen in de 69e minuut moest Jesse Bellekom met een fabelachtige reflex een 1-0 achterstand voorkomen. Jesse werd daardoor na de wedstrijd terecht uitgeroepen tot “Man of the match”.

Na afloop was er een dubbel gevoel: enerzijds was het herstel, na de slechte wedstrijd van vorige week, natuurlijk prima. Bovendien werd spits Tom Luckfiel, die in de uitwedstrijd nog 2x wist te scoren, door het centrale verdedigingsduo Martijn Korver en Tim Kramer goed aan banden gelegd. Dat Tom Luckfiel in de 60e minuut moegestreden het veld moest verlaten, was voor ZCFC natuurlijk een aderlating, al werd hun strijdwijze met bijna alleen maar lange ballen naar de voorste linie daardoor alleen maar opgevoerd, wat in het laatste kwartier nog wel enige hachelijke momenten opleverden, maar niet echt uitgespeelde kansen. Doordat de krachten bij ZCFC steeds meer wegvloeiden, was er toch nog wel enige hoop op een overwinning van de Groen Zwarten. Maar zoals de weer uitstekend spelende Tom de Groot in zijn voorspelling in het NHD al had aangegeven: “we hebben moeite met inzakkende ploegen. We ontberen dan wat creativiteit en slimheid voorin en missen teveel kansen “.

Door deze 0-0 blijft het verschil tussen ZCFC en SVW’27 9 punten. In de strijd tussen DZS en SVW’27 om de 2e en 3e plaats lijkt Kolping Boys op dit moment nog het enige gevaar. De achterstand van de ploegen daaronder lijkt te groot.

Zaterdag 1 april a.s. om 15.00 (!) uur de derby uit tegen DTS waartegen thuis gemakkelijk met 4-0 was gewonnen. DTS staat momenteel op de 9e plaats met 23 punten. 11 punten minder dan SVW ’27, maar dat betekent zeker niet dat het volgende week makkelijk wordt. Vorig seizoen werd uit nog kansloos met 3-0 verloren, zodat van onderschatting zeker geen sprake mag zijn.