Parklaan 3
1701GS
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5710882

Met een meer dan terechte 2-1 overwinning, die alleen in de hectische slotfase nog in gevaar kwam, heeft SVW’27 na Kolping Boys nu ook Sint Adelbert, kandidaten voor de 2e plaats, met een 2-1 overwinning op inmiddels 8 punten achterstand gezet.

Sint Adelbert begon vrij gehavend aan deze belangrijke wedstrijd. Van de topspelers Nick Kramer, Tary Tervoort en Barry Kopppes verscheen alleen laatstgenoemde aan de start. Met daarnaast 5 basisspelers, die allen niet ouder waren dan 18 jaar,  bleek al snel dat St. Adelbert uitsluitend voor een punt naar de Kabel was afgereisd. In tegenstelling tot de uitwedstrijd speelden de Groen Zwarten nu “hoger“, waardoor bij balverlies voor St. Adelbert de afstand naar hun voorste linie te groot was om gevaarlijk te worden. En bij een onverhoopte counter hebben wij altijd nog de snelle Martijn Korver en Glenn Schipper in de gelederen om dat gevaar te neutraliseren. Na 20 minuten in de eerste helft had SVW’27 al op een 2-0 voorsprong kunnen staan, nadat goaltjesdief Jordi Smit al in de eerste minuut in een rommelige situatie voor de keeper kwam te staan, maar helaas miste. Na een goede actie van dezelfde Jordi Smit in het strafschopgebied schoot hij vervolgens in de 17e minuut op de paal. Het veldoverwicht van SVW’27 in de eerste helft was groot, maar echte kansen leverde dat verder nauwelijks op. Illustratief was dat SVW pas in de 30e minuut de eerste corner kreeg. Rust 0-0.

De tweede helft begon helaas voor Jim Simonis met een tactische wissel, die wel logisch was. Jim is een bijzonder waardevolle “balafpakker“ op het middenveld, zeker tegen gelijkwaardige of sterke tegenstanders. Ik zou zelf niet graag tegen een altijd fanatieke Jim willen spelen. Maar in de eerste helft werd duidelijk dat het spel van SVW’27, dat zich bijna uitsluitend op de helft van Sint Adelbert afspeelde, een echte linksbuiten miste. In de eerste helft werd dat noodgedwongen afwisselend door “rechtspoten“ Leon Ayal en Dylan van Bekkum Marks ingevuld. Aangezien SVW het middenveld volledig onder controle had was de wissel linksbuiten DJ Polak voor Jim Simonis om tactische redenen dan ook begrijpelijk. Pas in de 65e minuut kwam SVW’27 op de verdiende 1-0 voorsprong. Na een prachtige lange pass van Tim Kramer over zeker 40 meter wist Leon Ayal met een beheerste schuiver in de hoek de prima keeper van St. Adelbert te verschalken. In de 70e minuut kwam door een ongelukkige kluts tussen Jesse van Bellekom en Tim Kramer de bal via laatstgenoemde in het eigen SVW doel terecht,1-1.

Wat volgde was een bijzonder hectische slotfase, mede doordat St. Adelbert, zowel langs de kant als in het veld, steeds duidelijker liet blijken het niet eens te zijn met beslissingen van scheidsrechter Ewoud van de Putte. Ook hier werd weer duidelijk dat een dergelijk gedrag nooit helpt en eerder tegen je gaat werken. Nadat Barry Koppes, na een forse overtreding eerder in de wedstrijd geel had gekregen, kon hij in de slotfase het veld verlaten, na een 2e gele kaart door opmerkingen tegen de scheidsrechter. Kort daarop gevolgd door rood voor de begeleider Tony Numan en rood voor nog een speler van St. Adelbert, na ook weer aanmerkingen op de leiding. Bijna kreeg SVW’27 in die hectische slotfase nog de deksel op de neus na een afstandsschot op de lat. Toen Dylan van Bekkum Marks “in the dying seconds of the match“ fraai voor 2-1 had gezorgd, was de opluchting groot. Puntverlies tegen deze bijzonder zwakke tegenstander, die zelf in de gehele wedstrijd, afgezien van het schot op de lat in de slotfase, geen enkele kans wist te creëren en door een ongelukkige klutsgoal fortuinlijk op 1-1 kwam, was echt onnodig en onverdiend geweest.

Deze belangrijke overwinning was dik verdiend en erg welkom, zeker omdat mede DZS in en tegen Wieringermeer puntverlies leed (2-2). Dat Foresters met een 4-4 gelijkspel uit bij WSV’30 tegen het eerste puntenverlies aanliep dit seizoen, beschouwen we voorlopig als een incident. De achterstand met 10 punten is daarvoor nu nog te groot. Volgende week zaterdag uit tegen Sporting Krommenie, waartegen thuis nog een 3-0 voorsprong onnodig uit handen werd gegeven, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-3 gelijkspel.