Beverdam 3
1822AA
ALKMAAR
tel. 072-5612439

Een meer dan verdiende overwinning die, net als de thuiswedstrijd, in blessuretijd toch nog even in gevaar kwam.

De uitwedstrijd tegen Kolping Boys was een mooie graadmeter voor de huidige kracht en ambities van de zaterdag 1, zeker omdat Kolping Boys in hun 7 thuiswedstrijden daarvoor maar liefst 36 keer had gescoord met tenminste 3 doelpunten per thuiswedstrijd. Een gemiddelde van meer dan 5 per wedstrijd dus! Welnu, deze test werd glansrijk doorstaan. Weliswaar was gedurende de wedstrijd wel duidelijk dat de kracht van Kolping Boys in de voorste linie ligt, met een altijd gevaarlijke Kevin Cappai en Jochim Berkhout, maar illustratief voor de verdedigende kracht van de Groen Zwarten was dat Kolping Boys, afgezien van een doelpunt vlak voor tijd, in de gehele tweede helft geen kans wist te creëren. Dezelfde Kevin Cappai hoorde ik na de wedstrijd in de kantine mopperen “dat er geen enkele voorzet vanaf de zijkant was gekomen”, wat natuurlijk ook de verdienste was van de beide vleugelverdedigers Glenn Schipper en Tom de Groot. Het verdedigingscentrum, met in deze wedstrijd Tim Kramer en Martijn Korver en sluitpost Jesse Bellekom, is bovendien al weken een bijna onneembare barrière voor de tegenstanders, gelet op het geringe aantal tegendoelpunten de afgelopen weken.

De eerste helft was er weliswaar een klein veldoverwicht voor SVW’27, maar kansen leverde dat nauwelijks op. Illustratief was dat SVW pas vlak voor rust de eerste corner kreeg, waar Kolping Boys er al een aantal had gehad, zonder echt gevaarlijk te worden. Kolping Boys zocht regelmatig met lange en zuivere passes hun rechtsbuiten, wat ook regelmatig lukte, maar mede doordat Tom de Groot een uitstekende wedstrijd speelde, werd dat gevaar eigenlijk steeds goed geneutraliseerd. De eerste goede aanval van SVW leverde in de 27e minuut een bekeken doelpunt op van Jordi Smit, na een snel uitgevoerde counter met een prima assist van Leon Ayal. Dezelfde Jordi Smit leek de wedstrijd in de 75e minuut te beslissen door zelf ook de 2-0 voorsprong op het scorebord te laten aantekenen, na prima voorbereidend werk van DJ Polak. Toen vlak voor tijd Matthijs van Schie eigenlijk vanuit het niets voor 1-2 zorgde, leek het in blessuretijd toch nog spannend te worden. Maar gelukkig was Kolping Boys niet echt in staat om nog tot een slotoffensief te komen en was de resterende tijd ook te kort.

Deze belangrijke overwinning was dik verdiend en erg welkom, zeker omdat mede concurrent St. Adelbert onverwacht thuis tegen een 3-1 nederlaag opliep tegen Sporting Krommenie. Doordat DZS vrij was, is SVW nu op de 2e plaats beland.

Memorabel was verder nog het talrijk opgekomen publiek uit Heerhugowaard en de zeer dubieus fluitende scheidsrechter. Ik heb zelden of nooit een oordeel over de scheidsrechter, zeker omdat je in deze 4e klasse nu eenmaal genoegen moet nemen met minder gekwalificeerde leidsmannen. Maar deze man maakte het echt te bont, met maar liefst 6 gele kaarten voor SVW, na overtredingen die geen van allen een kaart verdienden. Illustratief was de gele kaart die Regillio de Mees in de 2e helft kreeg, nadat hij met en correcte sliding de bal wist te heroveren. De tegenspeler was teleurgesteld over het balverlies en was zelf ook verbaasd toen de scheidsrechter niet alleen voor een vrije trap floot maar ook nog geel voor Regillio in petto had.

De volgende 2 weken is er voor zaterdag 1 geen programma. De competitie wordt op 4 maart hervat met een thuiswedstrijd tegen St. Adelbert, waarvan uit met 3-2 werd gewonnen, door 3 doelpunten van de helaas nog geblesseerde Maarten Rippens.