Zuiderweg 72 D
1456NH
WIJDEWORMER
tel. 075-6178807

Een totale offday van het gehele team. Die conclusie is gerechtvaardigd na een terechte en kansloze nederlaag tegen ZCFC. Mocht de ruststand van 2-1 en het spelverloop in de 1e helft nog enige illusie geven op een goed resultaat in Zaandam, dan werd dat in de 2e helft volledig de grond in geboord.

In de eerste 10 minuten ging de strijd nog gelijk op. De 1-0 achterstand in de 10e minuut kwam erg ongelukkig tot stand. De bal kreeg vanuit een kluts een vreemd effect, waarvan spits Tom Luckfiel wist te profiteren. Toen Dylan van Bekkum Marks krap 5 minuten daarna al voor de gelijkmaker wist te zorgen, na goed voorbereidend werk van Regillio de Mees, leek de schade hersteld. Zeker toen dezelfde Dylan vlak daarna vanuit een bijzonder kansrijke positie helaas hoog over schoot. Na die 1-1 kreeg SVW’27 weer grip op het spel. Een initiatief dat 5 minuten voor rust weer werd kwijtgeraakt aan ZCFC, wat resulteerde in een doelpunt van Severio Kasanwirjo, die keeper Tim Kuipers met een geplaatste schuiver in de hoek van buiten het strafschopgebied wist te verrassen: 2-1.

Over de 2e helft valt helaas niets positiefs aan SVW-kant te vermelden. Er werd niets meer gecreëerd en de hoop om tenminste nog met een punt uit Zaandam te vertrekken, was eigenlijk irreëel. ZCFC kreeg steeds meer vertrouwen in een goed resultaat en bleef met spits Tom Luckfiel, waarvoor nota bene vooraf voor was gewaarschuwd, voor gevaarlijke situaties zorgen. Tien minuten voor tijd kreeg genoemde Tom Luckfiel, in een voor SVW totaal ongevaarlijke situatie, van een SVW’er zomaar de bal in de voeten geschoven, wat vervolgens de 3-1 opleverde. De wedstrijd was toen gespeeld en na de 4-1 vlak voor tijd door Mourad Aakouk, na een goed uitgevoerde counter, was de eerste competitienederlaag van de Groen Zwarten een feit.

Elk seizoen heb je wel eens zo’n wedstrijd dat niets lukt. Dit was dan zo’n wedstrijd. Het is te hopen dat het hierbij blijft en gezien het spel de weken daarvoor, mag dat ook worden verwacht. Zaterdag 12 november a.s. om 14.30 uur (thuis) is een mooie kans op revanche tegen DTS.
Overigens blijft Foresters het uitstekend doen: een 4-0 overwinning bij het op de 2e plaats staande DZS, de maximale score van 15 punten uit 5 wedstrijden en daarnaast nog geen doelpunt tegen dit seizoen.