Parklaan 3
1701GS
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5710882

Nick Korssen, die Kolping Boys in de laatste minuut, met een geplaatste schuiver in de korte hoek, nog aan een punt hielp, sloeg na afloop van de wedstrijd de spijker op zijn kop: “Wij hebben vandaag een punt gepakt van een beter SVW’27“.

De 3-1 winst op RCZ, was die week daarvoor nog geen graadmeter om een juiste inschatting te maken van de sterkte van het vernieuwde vlaggenschip, getuige ook de 9-1 nederlaag die RCZ nu weer opliep tegen ZCFC. Daarvoor was de wedstrijd tegen Kolping Boys meer geschikt. Het eerste gedeelte van de 1e helft was er vooral sprake van veel strijd, maar nog geen goed voetbal, al had SVW iets meer overwicht.

Alvorens SVW in de 27e minuut op een 1-0 voorsprong kwam, was alleen een schot net naast van Maarten Rippens in de 5e minuut het vermelden waard. Verder wisten beide ploegen in die beginfase geen kansen te creëren. De 1-0 voorsprong van SVW ’27 in de 27e minuut leverde tot zelf na afloop in de kantine discussie op bij de terechte “Man of the match “ Jordi Smit. De 1-0 leek een eigen doelpunt te zijn van Koen Klaver, na druk van Jordi Smit, waar Jordi er echt van overtuigd was dat het zijn doelpunt was. Uiteraard geven wij hem hierbij het voordeel van de twijfel, waardoor hij nu in de 2 openingswedstrijden wist te scoren. Na deze 1-0 kwam de wedstrijd echt los, wat onder meer resulteerde in een snoeiharde vrije trap net naast van Jochim Berkhout in de 32e minuut, een pegel recht op de keeper van Tom de Groot namens SVW ’27 in de 40e minuut, kort daarop gevolgd door een schot over het SVW-doel in een kansrijke positie van de eerdergenoemde Jochim Berkhout. De gele kaarten voor Colin Kamp in de 37e en voor Roy Stolz in de 42e minuut waren helaas ook een bewijs, dat de wedstrijd nu echt was losgebrand.

De 2e helft startten de Groen Zwarten matig, waardoor Kolping Boys een overwicht kreeg met een aantal goede kansen die gelukkig voor SVW geen doelpunten opleverden. In de 57e minuut leek SVW op een 2-0 voorsprong te komen, ware het niet dat een doelpunt van alweer Jordi Smit door de uitstekend leidende scheidsrechter Remco le Noble, vanwege aanvallen van de keeper, werd afgekeurd. Doordat in het verdere verloop van de 2e helft ook een doelpunt van Kolping Boys, wegens al dan niet buitenspel werd afgekeurd, was dat ook weer in balans. Vermeldenswaard waren verder nog 3 gevaarlijke corners van Kolping Boys achter elkaar in de 65e minuut en een prachtig afstandsschot van Regillio de Mees op de kruising in de 76e minuut na een kort genomen (overigens onterecht verkregen) corner.

Door de krappe marge van maar 1 doelpunt hing een gelijkmaker gedurende de hele 2e helft in de lucht en die kwam er dan ook uiteindelijk ook in de 90e minuut door een schuiver van Nick Korssen in de korte hoek. Helaas geen herhaling van vorig seizoen waar SVW een in de 90e minuut opgelopen achterstand tegen Kolping Boys nog door 2 goals in blessuretijd wist om te buigen tot een overwinning. De teleurstelling bij SVW vanwege de late gelijkmaker was uiteraard groot, maar was niet nodig geweest, indien de spelers zeker aan het einde van de wedstrijd, waarin SVW steeds meer ruimte kreeg, zorgvuldiger waren omgesprongen met die verkregen ruimte en waar mede door soms knullig balverlies, Kolping Boys “in het zadel“ bleef om maar weer eens dat cliché te gebruiken.

Het talrijk opgekomen publiek had toch een prima middag gehad met deze spannende wedstrijd en de teleurstelling bij SVW over de tegengoal in de laatste minuut, was enige uren laten in de gezellige SVW kantine met live muziek en een goede Surinaamse keuken, gelukkig al weer wat weggeëbd.

Zaterdag 8 oktober a.s. weer een prima graadmeter uit om 14.30 uur tegen Sint Adelbert, dat de eerste 2 wedstrijden van deze competitie wist te winnen.