Adelbert st 1 - SVW'27 1 (2-3) (2022) - SVW '27

Sponsors

Adelbert st 1 - SVW'27 1 (2-3) (2022)

Adelbert st 1

2 - 3

SVW'27 1

Competitie

4e klasse A

Datum

8 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Kwekerij
Luilaantje 38
1935BM
EGMOND-BINNEN
tel. 072-5063114

Met 3 fraaie, onhoudbare kopballen, waarvan de winnende 7 minuten voor tijd, zorgde spits Maarten Rippens voor een moeizaam behaalde overwinning bij het tot dan zonder puntverlies zijnde Sint Adelbert.

Als je de ambitie hebt om bij de top 3 te eindigen dit seizoen, dan moet je in dit soort wedstrijden toch veel meer initiatief tonen en de tegenstander meer je wil opleggen. Ook tegen dit Sint Adelbert, dat met spelers als Nick Kramer, Tary Tervoort en Barry Koppes wel kwaliteit in huis heeft. Zeker in de eerste helft werd onvoldoende druk gezet door de aanvalslinie van SVW’27, waardoor Sint Adelbert achterin rustig de bal kon rondspelen, waardoor de Groen Zwarten zich aanpasten aan het tempo en het niveau van de tegenstander. Na 5 minuten voorkwam Tim Kuipers met een fraaie redding een 1-0 achterstand. Maarten Rippens zorgde na 10 minuten met een kopbal, na een prima voorzet, voor een 1-0 voorsprong. Daarna waren van beide teams niet veel uitgespeelde kansen meer te vermelden, anders dan de 1-1 in de 20e minuut door Tay Tervoort, na onvoldoende ingrijpen in de SVW-defensie.

In de 15e minuut van de tweede helft zorgde dezelfde Tay Tervoort met een bekeken schuiver in de uiterste hoek voor een 2-1 voorsprong voor Sint Adelbert. Een ongewenste nederlaag dreigde, zeker omdat er van de beide SVW-vleugels te weinig goede aanvallen en bruikbare voorzetten kwamen. Dit kwam, mede doordat rechtsbuiten Dylan van Bekkum Marks te maken had met een uitstekende linksback van Sint Adelbert.

De wissels een kwartier voor tijd van de rechter- en linkeraanvallers waren dan ook geen verrassing en pakten direct goed uit. Zowel DJ Polak als Leon Ayal zorgden met hun aanvallend spel voor toenemend gevaar in de achterhoede van Sint Adelbert, wat vlak na de invalbeurten resulteerde in een 2-2 door een fraaie kopbal van Maarten Rippens en tot grote opluchting 7 minuten voor tijd in de uiteindelijke 2-3 eindstand,  na weer een snoeiharde, onhoudbare kopbal van Maarten Rippens, waardoor hij met 3 doelpunten onbetwist de matchwinner was voor de Groen Zwarten. Door deze overwinning en het puntverlies van Kolping Boys (3-3 tegen ZCFC, na een 3-0 achterstand ) staat SVW’27 nu op een 2e plaats, achter het nog ongeslagen en zonder tegendoelpunt zijnde Foresters:

 

Gespeeld

Punten

Voor

Tegen

Saldo

Foresters

3

9

17

0

17

SVW ‘27

3

7

7

4

3

DZS

2

6

10

2

8

St.Adelbert

3

6

9

4

5

Kolping Boys

3

5

11

6

5


Zaterdag 15 oktober a.s. om 14.30 uur speel SVW thuis tegen Sporting Krommenie, weliswaar een “laagvlieger", met nog maar 3 punten. Maar die punten werden wel afgelopen zaterdag behaald na een overwinning op Alcmaria Victrix, waardoor er wellicht weer zelfvertrouwen is verkregen, dus niet te onderschatten.

Tot slot nog een bericht uit de ziekenboeg. Helaas zijn Wessel Staal en Luke Dekker de komende maanden nog wel even uit de running met hun knieblessures. Daarentegen zit Tim Kramer, zoals hij zelf aangeeft, op 60 %. Wellicht zien wij hem nog dit jaar weer een start maken.

 • Tim Kuipers
 • Bram van Wetering (85: Nick van Heumen)
 • Melvin Vink
 • Coen Kuipers
 • Tom de Groot (80: Martijn Korver)
 • Dylan van Bekkum Marks (75:Leon Ayal)
 • Jordi Smit
 • Maarten Rippens
 • Regillio de Mees (75: D.J. Polak)
 • Koen Schouten (85: Jim Simonis)
 • Colin Kamp

Hilko Kramer, 9 oktober 2022.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!