Luilaantje 38
1935BM
EGMOND-BINNEN
tel. 072-7502909

Met 3 fraaie, onhoudbare kopballen, waarvan de winnende 7 minuten voor tijd, zorgde spits Maarten Rippens voor een moeizaam behaalde overwinning bij het tot dan zonder puntverlies zijnde Sint Adelbert.

Als je de ambitie hebt om bij de top 3 te eindigen dit seizoen, dan moet je in dit soort wedstrijden toch veel meer initiatief tonen en de tegenstander meer je wil opleggen. Ook tegen dit Sint Adelbert, dat met spelers als Nick Kramer, Tary Tervoort en Barry Koppes wel kwaliteit in huis heeft. Zeker in de eerste helft werd onvoldoende druk gezet door de aanvalslinie van SVW’27, waardoor Sint Adelbert achterin rustig de bal kon rondspelen, waardoor de Groen Zwarten zich aanpasten aan het tempo en het niveau van de tegenstander. Na 5 minuten voorkwam Tim Kuipers met een fraaie redding een 1-0 achterstand. Maarten Rippens zorgde na 10 minuten met een kopbal, na een prima voorzet, voor een 1-0 voorsprong. Daarna waren van beide teams niet veel uitgespeelde kansen meer te vermelden, anders dan de 1-1 in de 20e minuut door Tay Tervoort, na onvoldoende ingrijpen in de SVW-defensie.

In de 15e minuut van de tweede helft zorgde dezelfde Tay Tervoort met een bekeken schuiver in de uiterste hoek voor een 2-1 voorsprong voor Sint Adelbert. Een ongewenste nederlaag dreigde, zeker omdat er van de beide SVW-vleugels te weinig goede aanvallen en bruikbare voorzetten kwamen. Dit kwam, mede doordat rechtsbuiten Dylan van Bekkum Marks te maken had met een uitstekende linksback van Sint Adelbert.

De wissels een kwartier voor tijd van de rechter- en linkeraanvallers waren dan ook geen verrassing en pakten direct goed uit. Zowel DJ Polak als Leon Ayal zorgden met hun aanvallend spel voor toenemend gevaar in de achterhoede van Sint Adelbert, wat vlak na de invalbeurten resulteerde in een 2-2 door een fraaie kopbal van Maarten Rippens en tot grote opluchting 7 minuten voor tijd in de uiteindelijke 2-3 eindstand,  na weer een snoeiharde, onhoudbare kopbal van Maarten Rippens, waardoor hij met 3 doelpunten onbetwist de matchwinner was voor de Groen Zwarten. Door deze overwinning en het puntverlies van Kolping Boys (3-3 tegen ZCFC, na een 3-0 achterstand ) staat SVW’27 nu op een 2e plaats, achter het nog ongeslagen en zonder tegendoelpunt zijnde Foresters: