Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 Groep 1

Parklaan 3
1701GS
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5710882

Bij het schrijven van dit verslag op zondagmiddag waren er natuurlijk nog bekerwedstrijden gaande (en dinsdagavond a.s. nog de lokale topper Kolping Boys-BOL), maar deze overwinning van 4e klasser SVW’27 tegen het in de vierde divisie zondag opererende De Zouaven is in de kop van Noord-Holland wel een grote, zo niet de grootste verrassing van deze bekerronde.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren wist het vlaggenschip nu wel de pouleronde te overleven. In een poule met SVIJ, De Wherevogels en AGB zaterdag wist SVW’27 in de laatste speelronde met een 3-1 overwinning bij AGB de winst in de poule te pakken, na een eerdere 7-4 overwinning bij De Wherevogels en een teleurstellende nederlaag thuis tegen SVIJ. Toen uit de loting De Zouaven als volgende tegenstander uit de koker kwam was dat wel even slikken. Tegen een team dat 4 klassen hoger speelt was het eigenlijk een “mission impossible”: David tegen Goliath. Wat wellicht zou kunnen helpen is dat De Zouaven momenteel in de competitie niet goed draait. Het staat derde van onderen en afgelopen zondag werd met 6-0 thuis verloren van BE Quick 1887, al hoeft dat natuurlijk niet altijd een nadeel te zijn. Een overwinning in Heerhugowaard zou weer goed kunnen zijn voor het zelfvertrouwen.

Natuurlijk lag het baltempo bij de gasten uit Grootebroek hoger, zoals je van een team dat in de vierde divisie uitkomt mag verwachten. Maar omdat dat niet echt leidde tot uitgespeelde kansen (eigenlijk de hele wedstrijd niet) en een fanatiek en fit SVW’27 zich daardoor niet liet imponeren ging het tot verrassing van het talrijk opgekomen publiek gelijk op. Toen Colin Kamp in de 15e minuut voor de 1-0 voorsprong zorgde en dezelfde Colin Kamp vlak voor rust verantwoordelijk was voor de assist waaruit Regillio de Mees in een rommelige situatie de 2-0 op het helaas nog niet functionerende fraaie nieuwe scorebord op het B-veld kon aantekenen, ging iedereen met een 2-0 voorsprong voor de Groen Zwarten de rust in.

Saillant detail is nog dat dezelfde Colin Kamp de dag daarvoor nog door zijn teamgenoten was “weggehoond” na zijn, in mijn ogen realistische voorspelling in de Alkmaarsche Courant dat SVW’27 met een kleine nederlaag zou gaan verliezen van De Zouaven. In het veld dacht Colin daar dus echt anders over, met zijn doelpunt en zijn assist!

Zat er dan toch nog een grote verrassing in? De 2e helft eigenlijk het zelfde spelbeeld, al kon SVW ’27 zich natuurlijk, met een 2-0 voorsprong, makkelijk ingraven rond het eigen strafschopgebied. Natuurlijk had De Zouaven meer het initiatief, maar het moet toch teleurstellend zijn geweest dat uit dat overwicht eigenlijk weinig echte kansen werden gecreëerd. Doordat de Zouaven tegen het einde van de wedstrijd meer risico ging nemen, kreeg SVW’27 uit counters enkele goede kansen op een alles beslissende 3-0. Die werden echter, soms op een slordige manier, gemist. Toen Jurre Duin in de 90e minuut zorgde voor de 2-1 werd het in de volgende 5 minuten blessuretijd toch nog even spannend en kreeg uw verslaggever nog enkele “déja vues “ uit het afgelopen seizoen van de zondag 1, waarbij enkele keren in blessuretijd nog punten werden verspeeld. Wellicht is dat misschien ook de kracht en fitheid van dit team en het kleine beetje geluk, dat dat nu niet gebeurde.

De ontlading na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Schram was natuurlijk groot bij het team van Miquel Tjong –a- Hung en de teleurstelling bij De Zouaven over deze onverwachte nederlaag begrijpelijk. In een verslag van De Zouaven werd ook sportief aangegeven dat het een min of meer terechte overwinning was van SVW ’27 en werd de oorzaak van de nederlaag ook vooral bij zichzelf gezocht. Prima! Niet prettig was de onterechte kritiek op de bijzaken: zo werd SVW ’27 verweten dat zij niet bereid waren om de wedstrijd naar doordeweeks te verplaatsen (dat recht hebben wij toch? ) en gemeld dat eerst bij aankomst op de Kabel duidelijk werd dat op het kunstgras zou worden gespeeld, terwijl die week daarvoor die gevraagde informatie bewust niet door SVW ’27 zou zijn verstrekt. Bij interne navraag bleek dat niemand binnen SVW ’27 een dergelijk verzoek had ontvangen.

Zaterdag 29 oktober a.s. om 14.30 uur pakken wij de draad, in de bijzonder spannende competitie in de 4e klasse, weer op met een thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix.