Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27 GEEFT VOORSPRONG IN LAATSTE MINUUT PRIJS - 1-1.

22 april 2019 19:30

Het leek een prachtdag voor SVW'27 te worden. Want in de 82e minuut bracht Remco Veul zijn ploeg aan de leiding en leek men in de belangrijke fase van de competitie een belangrijke stap te zetten naar het behoud van het tweedeklasserschap. Maar in de laatste seconden voltrok zich het noodlot over de groen-zwarten, toen de matchwinner in spé Remco Veul hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Dit betekende een penalty, die uitstekend werd verzilverd door Robin Schouwvlieger (1-1).

Alhoewel dit een domper was voor SVW, was dit al met al wel een terechte uitslag. De groen-zwarten gaven uitstekend partij aan het op de 4e plaats staande ZAP, dat in de eerste helft het beste van het spel had. Daar tegenover staat, dat SVW de bovenliggende partij was in de tweede helft.

Reeds in de 4e minuut had ZAP de leiding kunnen nemen. Bram Dekker schoot de bal uit een achterwaartse omhaal in de hoek, maar gelukkig stond Koen Schouten op de lijn om de bal naar voren te rammen. ZAP ging goed door en SVW trof het dat het vizier van hun spitsen zeker niet op scherp stonden. Zo gingen schoten van de in kansrijke positie staande Bram Dekker, Robin Schouwvlieger en Marvin La Croes over en naast.

Na ongeveer een kwartier kwam ook SVW aan aanvallen toe. Geert Bruin verzond in de 16e minuut een loepzuivere pass op Christian Schoenmaker, maar deze kwam een teenlengte tekort om doelman Tom Sijm te verrassen. Vanaf dat moment ontstond een gelijkwaardige wedstrijd met open aanvallend voetbal, waar ZAP technisch beter was maar SVW compenseerde dit met een enorme werklust. Een prima aanval van SVW, waarbij Jeroen Korver en Geert Bruin elkaar uitstekend vonden leverde in de 28e minuut net geen treffer op doordat doelman Sijm net op tijd zijn doel uitkwam om Jeroen het scoren te beletten. De mooiste kans in de eerste helft was voor ZAP, maar pal voor Melvin Habets schoot Bram Dekker in de 30e minuut tegen hem op. Aan de andere kant kreeg Maarten Rippens in de 36e minuut een mogelijkheid. Na een verre uittrap van Melvin Habets, schoot hij net over.

Het eerste kwartier van de tweede helft was helemaal voor SVW en dit leidde tot een aantal goede kansen. Zo schoot Geert Bruin in de 51e minuut rakelings naast, terwijl Martijn Korver in de 57e minuut de bal net voorlangs zag gaan. De beste kans voor de groen-zwarten kwam een minuut later. Eerst pareerde doelman Tom Sijm nog een hard schot van Jordi Smit, maar toen Maarten Rippens in de rebound opnieuw hard uithaalde, had ZAP alle geluk van de wereld, dat de bal voor een verder leeg doel via het been van Paul Raateland zodanig van richting veranderde dat hij net naast ging. Hierna kreeg ZAP enkele vrije trappen te nemen, die in de 72e en 73e minuut voor enige verwarring zorgden, maar de SVW-verdediging leek deze middag een onneembaar struikelblok te worden voor ZAP.

In de laatste fase van de wedstrijd bracht René van Marsbergen Tim Appel en Remco Veul in, om te proberen alsnog de beslissing te forceren. Dit leek te lukken in de 82e minuut toen Remco Veul, na een uitstekende voorzet van Geert Bruin, de bal onhoudbaar inkopte (1-0). Even later was Remco door zijn handsbal in het zestienmetergebied de schlemiel, waardoor ZAP in de laatste seconden van de wedstrijd via Robin Schouwvlieger alsnog een punt pakte.