Kabouters informatie - SVW '27

Sponsors

Kabouters informatieSVW'27 Kaboutervoetbal / Jeugd onder 7 (JO7).


SVW'27 Kaboutervoetbal / Jeugd onder 7 (JO7) is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf 5 tot en met 6 jaar jong!

Met een enthousiaste groep trainers en stagiaires o.l.v. Richard Borremans trachten we hier de jongste jeugd de basisvaardigheden van het voetbalspel bij te brengen als voorbereiding op het 7 tegen 7 voetbal.

Elke zaterdag tijdens het competitieseizoen wordt er van 10.15 uur tot ongeveer 11.15 uur op het hoofdveld van SVW'27 getraind (10.00 uur aanwezig!!)

De kabouters (ook wel Mini's of JO7 pupillen genoemd) spelen met een een lichte bal op uitgezette veldjes van 30 meter lang en 20 meter breed, met doeltjes van 3 bij 1 meter groot.

Op deze veldjes starten we altijd met een warming-up van een paar minuten. Hierna worden de teams verdeeld en gaan we in circuit-vorm een aantal leuke oefeningen met de bal doen.
Balcontrole, het schieten met de binnenkant van de voet, het aannemen van de bal, lekker scoren! En een enkele techniek-vorm zijn hierbij de belangrijkste onderdelen.
Deze trainingsvormen duren meestal niet langer dan 10 minuten per oefening.
Als laatste wordt de training altijd afgesloten met een partijspel 4 tegen 4.
Na de training en het gezamenlijk opruimen van de ballen en hoedjes, staat er voor alle jongens en meisjes een beker limonade klaar.
Plezier is het uitgangspunt van dit uurtje voetballen! Lekker met de bal bezig zijn en een beetje "het balgevoel" krijgen.

Tijdens de winterstop proberen we met de kabouters altijd één keer in de twee weken in de zaal te spelen.

Benodigdheden voor het voetballen zijn behalve natuurlijk voetbalschoenen.....

- Een voetbalshirt en voetbalbroekje en kousen. (Deze hoef je niet aan te schaffen,  maar worden in bruikleen gegeven door SVW'27 en hoofdsponsor DIBO!)
- Wel is het goed om een trainingsbroek en shirtje met lange mouwen en eventueel handschoenen aan te schaffen voor als het koud is.
- En eigenlijk het allerbelangrijkste..... scheenbeschermers! Want als de de bal niet geraakt wordt, wil het nog wel eens voorkomen dat er per ongeluk een scheenbeen wordt geraakt...

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken! Of misschien gelijk wel een keer mee te komen doen ?
Meld je dan even via onderstaand e-mailadres bij één van de coördinatoren aan en kom zaterdagochtend gezellig een keer langs!

Kabouterscoördinator Judith Paap kaboutervoetbalsvw27@gmail.comvoeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!