Ton Botman - SVW '27

Sponsors

Ton Botman

Vertel eens over jezelf.

Ik ben 58 jaar en geboren en getogen in de van Reedestraat in het oude centrum van Heerhugowaard. Ik ben al heel lang gelukkig getrouwd met Tineke, een telg uit de bekende SVW familie van Diepen. Wij hebben 4 kinderen, 2 meisjes en 2 jongens, die ook allemaal betrokken zijn bij de vereniging. In het dagelijks leven ben ik IT architect bij VodafoneZiggo.

Foto_Ton_-3.jpg

Wat is jouw rol binnen het bestuur?

Vanaf 2013 tot 2020 was ik secretaris van de vereniging. Dat betekent dat ik verantwoordelijk was voor de communicatie met interne en externe partijen en het organiseren en vastleggen van de bestuurs- en ledenvergaderingen. Vanaf 2019 ben ik ook penningmeester en had ik dus een dubbelfunctie in het bestuur. Gelukkig neemt Lian Joseph de taak van secretaris van mij over. Ook ben ik als penningmeester lid van het dagelijks bestuur wat betekent dat ik medeverantwoordelijk ben voor het opstellen, uitvoeren en bewaken van het beleid van de vereniging.

Waarom ben je lid geworden van het bestuur van SVW 27

Ik ben al vanaf mijn 8e jaar lid van SVW’27 (in die tijd kon je nog niet eerder lid worden) en altijd heel betrokken geweest bij de vereniging. Ik heb altijd veel vrijwilligerstaken gedaan (jeugdleider, wedstrijdsecretaris, coördinator senioren, IT coördinator) en toen er in 2013 een nieuw bestuur gevormd moest worden vond ik het vanzelfsprekend dat ik deze stap moest maken.

Wat hoop je voor SVW 27 te betekenen:

Er voor zorg dragen dat SVW’27 een bloeiende vereniging blijft met veel betrokken leden, vrijwilligers en supporters. De laatste jaren hebben mij geleerd dat je als bestuur steeds alert en flexibel moet blijven en op de hoogte moet blijven van wat er allemaal leeft binnen de vereniging.

Wat vind je het leukste aan SVW 27

De betrokkenheid van alle vrijwilligers. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe veel tijd de onderhouds- en schoonmaakploegen in onze accommodatie en velden steken. Ook lukt het ons nog steeds om de kantine draaiend te houden met alleen maar vrijwilligers. Maar ook zijn er veel vrijwilligers die niet zo zichtbaar zijn maar wel veel en belangrijk werk uitvoeren. De club is te vergelijken met een klein MKB-bedrijf maar doet het met alleen maar vrijwilligers. Als secretaris/penningmeester had ik bv te maken met de financiële, leden- en contributieadministratie. Het is veel werk maar ze doen het allemaal met veel plezier en betrokkenheid!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!