SVW BLIJFT TWEEDEKLASSER

8 juni 2015 7:00

Heerhugowaard – Een moeizaam verlopen seizoen heeft voor SVW toch een goed einde gekregen, door winnaar te worden van de nacompetitie. Een felicitatie voor spelers en begeleiding. Tegen Zaanlandia werd met 1-0 gewonnen, maar daar de wedstrijd in Zaandam met dezelfde cijfers verloren werd, moest er een verlenging aan te pas komen. In de tweede helft drukte het betere SVW het krachtsverschil ook in de score uit, door binnen twee minuten tweemaal toe te slaan.

SVW begon de wedstrijd prima. Men trok het spel naar zich toe en in de 6e minuut moest de Zaanlandia-doelman al in actie komen om een harde pegel van Nigel Wijdenbosch onschadelijk te maken. SVW bleef druk houden en in de 10e minuut schoot Burak Bulduk net over na aangeven van Regillio de Mees. Zaanlandia liet SVW het spel maken en loerde op de counter. In de 22e minuut leek dit succes op te leveren toen Igor Hartmans hard inkopte, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Punt geannuleerd wegens buitenspel. Een schitterend afstandsschot van Nigel Wijdenbosch zorgde in de 26e minuut voor de openingstreffer, de bal vloog akelig zuiver in de kruising (1-0). SVW had hiermee de 1-0 achterstand op Zaanlandia weggepoetst. In de 32e minuut was Nigel Wijdenbosch opnieuw kansrijk, maar hij werkte de bal na een voorzet van Rgellio de Mees net naast het doel. De mooiste kans was echter voor Burak Bulduk in de 38e minuut. Na een goede aanval kwam de bal via Regillio de Mees bij Sander Willemse, die vervolgens precies op tijd Burak Bulduk in stelling bracht, die vervolgens de Zaanlandia-doelman het nakijken gaf, maar scheidsrechter Punt had buitenspel geconstateerd en keurde de treffer af.

De tweede helft begon flitsend. Na een razendsnelle combinatie tussen Nigel Wijdenbosch en Jordi Tiktak, kwam de bal bij Burak Bulduk, maar deze miste in kansrijke positie. Burak leek in de 57e minuut zijn revanche te halen, maar na een uitstekende solo ging zijn schot net naast. SVW bleef sterker, maar het ontbrak ook deze keer aan de afronding. De groen-zwarten leken geholpen te worden door Zaanlandia, toen Cyrille de la Porte de bal in de 63e minuut bijna achter zijn eigen doelman schoot. In de 75e minuut hadden de groen-zwarten echter alle geluk van de wereld toen Bruce de Graaf de bal keihard op de lat knalde. Dit was de inleiding voor een offensief van Zaanlandia. Men kwam echter niet verder dan een schot van Bruce de Graaf, dat net over ging. De reguliere speeltijd eindigde dus in 1-0, met een totale stand van 1-1. Er moest dus verlengd worden.

In de eerste verlenging kreeg Zaanlandia twee opgelegde kansen om SVW de genadeklap te geven. Doelman Dion Bleeker hield zijn team echter in de race, door in de 94e en 100e minuut de alleen voor hem staande Ian Lukken van het scoren af te houden. In de tweede verlenging sloeg SVW razendsnel toe. In de 108e minuut legde scheidsrechter Punt de bal op de stip na een handsbal van Murat Bozkurt, Regillio de Mees faalde niet en schoot de bal onberispelijk in (2-0). Een minuut later brak Christian Schoenmaker razendsnel door de Zaanlandia-verdediging en bediende Regillio de Mees op maat, die van dichtbij intikte (3-0). Het moegestreden Zaanlandia was aangeslagen en het eveneens moe gestreden SVW kon vervolgend de wedstrijd rustig uitspelen en blijft dus ook volgend seizoen spelen in de tweede klasse, met o.a. mooie wedstrijden tegen Alkmaarsche Boys en Kolping Boys die zijn gepromoveerd uit de derde klasse.