Foresters - SVW'27 0-3

12 mei 2019 23:00

Na een pauze van 2 weken moest SVW aantreden tegen Foresters, dat zijn trainer Edwin Reder aan het einde van dit seizoen ziet vertrekken naar …… SVW ’27. Dat dit geen aanleiding was voor een wedstrijd met afspraken vooraf, werd in het eerste kwartier wel duidelijk: Foresters ging furieus van start en een ploeg met meer kwaliteiten dan Foresters had na dat kwartier al met 2-0 voorgestaan tegen een onthutsend slecht gestart SVW’27.

Beide ploegen hadden in de strijd om de nacompetitie te ontlopen (rechtstreekse degradatie was al min of meer uitgesloten, vanwege het goede doelsaldo ten opzichte van Schoten) de punten hard nodig. Weliswaar stopt Foresters aan het einde van dit seizoen met de zondag 1, maar het team heeft geen zin in een nutteloze nacompetitie.

Na de slechte start in het 1e kwartier herpakte SVW zich langzamerhand, wat in de 26e minuut leidde tot een 0-1 voorsprong. Uit een perfect genomen corner door Geert Bruin wist Maarten Rippens bij de 2e paal met een gerichte kopbal de 0-1 in te knikken. Dit doelpunt was meteen het “kantelmoment” in de wedstrijd. SVW pakte het initiatief op, wat eigenlijk de verdere wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven.

Na een perfecte harde voorzet vanaf de linker achterlijn van Leon Ayal werd de bal door de Foresters verdediger Dahi in de 60e minuut in eigen doel geschoten: 0-2. Maarten Rippens had daarna de gelegenheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar miste oog in oog met keeper Commandeur helaas twee keer. In de 64e minuut revancheerde hij zich echter uitstekend door na een voorzet van een slim door Christian Schoenmaker ontweken buitenspelval voor de 0-3 einduitslag te zorgen. Foresters had toen de strijd al lang opgegeven. Verder dan een schot net naast in de 85e minuut kwamen de rood-witten in de 2e helft niet meer.

Het was jammer dat de verder sportieve wedstrijd vlak voor tijd nog dreigde te ontsporen door een terechte rode kaart van een belachelijke  overtreding van Barry Koppes op Jeroen Korver, wat in het tumult daarna invaller Bram van Wetering nog een gele kaart opleverde.

Door een verrassende 7-2 overwinning op Beemster heeft Schoten op doelsaldo de laatste plaats overgedragen aan Beemster. De teams op de plaatsen 12 en 13 spelen nacompetitie, waarbij het doelsaldo ook van belang is. SVW speelt nog thuis tegen Kolping Boys en de laatste wedstrijd uit tegen Schoten, dat volgende week nog vol aan de bak zal gaan tegen Foresters uit om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Gelet op de komende wedstrijden van SVW en de concurrenten zijn nog vele scenario’s denkbaar, maar de Groen Zwarten hebben met deze 0-3 overwinning een goede stap gezet om zonder nacompetitie ook volgend seizoen weer in de 2e klasse uit te komen. Saillant detail is nog dat SVW ’27 door uitstekende prestaties de afgelopen weken op een fraaie 3e plek staat in de 3e periode!