VERDIENSTELIJK GELIJKSPEL VAN SVW TEGEN KOLPING BOYS.

1 september 2019 19:00

SVW'27 en Kolping Boys maakten er een leuke bekerwedstrijd van, de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Bij SVW stond de keeper van SVW 4, Nikola Stefanov, in het doel omdat beide selectiekeepers kampten met blessures. Hij deed het prima. Verder telden de groen-zwarten nogal wat nieuwe gezichten ten opzichte van het vorige seizoen. Zo vierden Glen Schipper, Regillio de Mees en Aram Hakopov hun rentree, terwijl ook Marlon Börnemann voor het eerst uitkwam in de basis-elf.

SVW begon de wedstrijd met een fikse tegenvaller. Al in de 2e minuut werd de verdediging door Kolping Boys uit positie gespeeld, waarna Jur Bruin bekwaam afrondde (0-1). De groen-zwarten waren allerminst aangeslagen en zetten met een aantal goed opgezette aanvallen de Kolping Boys verdediging onder druk. In de 10e minuut kon een uitstekende voorzet van Regillio de Mees net niet worden bereikt door de in goede positie staande Koen Schouten. Ook Aram Hakopov had er zin in en zorgde voor veel verwarring bij de tegenstander met zijn individuele acties. Zo vond hij zowel in de 12e als 19e minuut spits Marlon Börnemann, maar deze werd eerst net op tijd de voet dwars gezet door Joreno Mandjes, terwijl bij de andere kans zijn kopbal kracht miste.

SVW bleef goed doorgaan en wist elkaar goed te vinden met prima passes. In de 26e minuut haalde Christian Schoenmaker hard uit, maar de bal werd even fraai gestopt door doelman Jelle Boersma. In deze fase loerde Kolping Boys op de counter en had daarmee in de 30e minuut bijna succes, maar de lob van Kevin Cappal belandde op de lat.

In de tweede helft kwam de eerste mogelijkheid voor Kolping Boys, maar Jochim Berkhout schoot in de 50e minuut rakelings naast. Daarna was SVW zeer effectief. Zo schoot Regillio de Mees in de 57e minuut de bal uit een vrije trap in een keer langs Jelle Boersma, terwijl twee minuten later Tim Appel, die in het veld was gekomen voor Marlon Börnemann, schitterend afrondde na een knappe pass van Glenn Schipper (2-1).

SVW was in deze fase sterker dan eersteklasser Kolping Boys. Na opnieuw een perfecte pass van Glenn Schipper, kopte Tim Appel net over. Een schot van Aram Hakopov in de 78e minuut had een beter lot verdiend, maar Boersma redde voortreffelijk. In de 81e minuut kreeg Tim Appel wederom een mogelijkheid om de beslissing te forceren, maar miste net de bal na een voorzet van Aram Hakopov. In deze fase heerste SVW onder aanvoering van de uitstekend spelende Regillio de Mees. Aram Hakopov scoorde in de 83e minuut, maar vlak daarvoor onderbrak scheidsrechter Adams de wedstrijd vanwege een blessurebehandeling van Jordi Smit. Een minuut daarop counterde Kolping Boys zich naar 2-2.

In de laatste vijf minuten hadden de groen-zwarten alsnog de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Harde inzetten van Bram van Wetering en Aram Hakopov werden ternauwernood gestopt door Jelle Boersma. Het sluitstuk van deze zeer aantrekkelijke bekerwedstrijd kwam op naam van Jordi Smit, deze knalde schitterend op doel maar zag teven doelman Boersma zijn zoveelste goede redding verrichten. Al met al een veelbelovende start van de groen-zwarten.

Zaterdag 7 september a.s. speelt SVW uit tegen FC Zaandam ook voor de beker, aanvang 17.00 uur.