SVW'27 Zat 1 had een druk weekje

2 september 2019 7:15

Afgelopen week kwamen de mannen van Miquel Tjong-a-Hung en Cor Koppes maar liefst 3 keer in actie. 2 maal voor de Midwest Cup en 1 maal voor de reguliere bekercompetitie. Hoe het ze vergaan is leest u in het onderstaande overzicht.

De eerste wedstrijd van de Midwest Cup voor SVW’27 Zat 1

Op zaterdag 24 augustus moest SVW'27 Zat 1 uit naar Amstelveen om daar te spelen tegen Amstelveenheemraad 1. Op een bloedheet kunstgras veld begon het jonge svw goed aan de wedstrijd tegen een oudere en ook geroutineerde tegenstander die ook fysiek wat sterker was.

Voetballend deed svw niet onder voor Amstelveen en na 21 minuten scoorde Jary met een prachtig schot de 1-0 , hierna begon Amstelveen hoog druk te zetten en hier had svw veel problemen mee. In de 32e minuut viel de 1-1 Amstelveen bleef hierna goed druk zetten en in de 41e minuut viel de 2-1 en hiermee gingen wij de rust in.

Na de rust begon svw weer goed aan de wedstrijd en met wat omzetting in de opstelling speelde svw zich onder druk vandaan echter de scheidsrechter werkte niet echt mee. Bij een vrije trap genomen door Bram die via onderkant lat 50 cm over de doellijn stuiterde gaf hij niet thuis, maar in de 76e minuut viel dan toch de gelijkmaker.

Hierna dacht svw er wel over heen te kunnen lopen maar ze kwamen van een "koude" kermis thuis want in de 78e minuut viel de 3-2 en 3 minuten later 4-2. Hierna waren de krachten toch wel op bij svw met wat meer geduld was er zeer waarschijnlijk een gelijk spel uit gesleept.

De tweede wedstrijd in de Midwest Cup voor SVW’27 Zat 1

Dinsdag 27 augustus speelde de Zaterdag 1 zijn tweede wedstrijd in de Midwest Cup tegen SV BSM uit Bennebroek. SVW begon sterk aan de wedstrijd met goed combinatiespel werd BSM onder druk gezet. In de 20e minuut resulteerde dit in de 1-0 uit een voorzet van Pelle scoorde Dylan. Hierna verslapte SVW wat en kreeg BSM wat meer kans om te voetballen, maar wij hebben Colin. Die schoot in de 30e minuut van 20 meter de 2-0 binnen. In de 35e minuut scoorde BSM tegen door gestuntel in de verdediging met deze stand werd ook de rust gehaald. In de tweede helft gebeurde niet veel meer en dus won svw voor het eerst een wedstrijd in de Midwest Cup

Eerste bekeroverwinning SVW'27 Zat 1

De eerste officiële wedstrijd van SVW'27 Zat 1 in de bekercompetitie werd gewonnen met 6-4 tegen DSK uit Haarlem, maar wat een vreemde wedstrijd was dit. DSK begon stevig aan de wedstrijd maar na vijf minuten nam SVW het heft in handen met goed combinatie voetbal werd DSK bij vlagen weg gespeeld en in de 9e minuut scoorde Marouane uit een assist van Pelle van Houts de 1-0.

Hierna bleef SVW goed voetballen en in de 20e minuut scoorde Dylan de 2-0. Na de 25e minuut gebeurde hetzelfde wat ook al in eerdere wedstrijden was voorgekomen: het hele team verslapte en ging een tempo langzamer spelen.

Het zal wel liggen aan de jeugdige leeftijd van de meeste spelers en hierdoor kon DSK wel de aansluitende 2-1 scoren in de 30e minuut. Hierna pakte SVW het spel toch weer wat op en Luke scoorde in de 37e minuut de 3-1 uit een voorzet van Dylan en dit was ook de ruststand.

Wat begon SVW slecht aan de tweede helft DSK had besloten dat ze niks te verliezen hadden en begonnen vol druk te zetten terwijl onze spelers kennelijk het idee hadden dat ze al gewonnen hadden. Door dit slappe spel scoorde DSK in de 48e minuut de 3-2 en door een ongelukkige actie van Nick viel ook de 3-3 in de 72e minuut.

Daarna waren we weer wakker en in de 80e minuut Dylan scoort uit een terecht gegeven penalty de 4-3 , 84e minuut Kjell knalt de 5-3 binnen uit een assist van Dylan en in de 87e minuut scoort Arif de 6-3 uit een assist van Pelle. In de 90e minuut scoort DSK nog de 6-4 maar de drie punten blijven in Heerhugowaard.

Volgende week zaterdag 7 september mogen we uit naar Blauw wit in West Knollendam en tussendoor spelen we nog een oefenwedstrijd bij Koedijk. Gezien de spelers die erin dit team spelen kan het niveau alleen maar omhoog gaan.