SVW'27 VERLIEST IN HECTISCHE SLOTFASE VAN SPARTANEN - 4-6.

22 september 2019 19:45

Na een knotsgekke wedstrijd stond er uiteindelijk een ongelooflijke 4-6 uitslag op het scorebord. Verdedigend hadden de groen-zwarten grote moeite met vooral de buitenspelers Guleed Afhakame en Boy Beerepoot. Dit duo speelde SVW in de beginfase en slotfase volledig zoek. Al na 12 minuten ging de ploeg uit Wognum met 0-2 aan de leiding. Halverwege de eerste helft scoorde SVW de aansluitingstreffer, maar pal voor rust bracht Spartanen het verschil wederom op twee treffers. Met nog een kwartier te gaan slaagde SVW er met een bewonderenswaardige inzet in de achterstand van 1-3 om te buigen tot een 4-3 voorsprong. Het was dan ook zeer pijnlijk voor de ploeg en de supporters, dat Spartanen eveneens veerkracht toonde en uiteindelijk de volle winst greep door drie doelpunten in de laatste tien minuten (4-6).

In de aanvangsfase stond het bij SVW achterin allerminst goed. Reeds in de 2e minuut resulteerde dit via een aanval over rechts in een schitterend doelpunt van Dave Severins (0-1). SVW kreeg maar geen grip op de snelle aanvallen van Spartanen en in de 12e minuut kwam door een dekkingsfout uitblinker Guleed Afhakane oog in oog te staan met SVW-doelman Danny de Boer en dit betekende 0-2.

SVW was hierdoor behoorlijk geïmponeerd en kwam maar sporadisch aan goed opgezette aanvallen toe. Wel zorgen de hoekschoppen van Regillio de Mees voor veel verwarring in de Spartanen-verdediging. Uit één van die hoekschoppen kopte Maarten Rippens in de 29e minuut schitterend raak (1-2).

In de 38e minuut kregen de groen-zwarten een nieuwe kans, maar op aangeven van Regillio de Mees schoot Christian Schoenmaker over. SVW kwam steeds beter in de wedstrijd, maar op slag van rust zorgde een razendsnel uitgevoerde counter met als afmaker Guleed Afhakame voor een 1-3 achterstand.

De tweede helft was nog maar nauwelijks twee minuten oud toen SVW ontsnapte, daar een kogel van Boy Beerepoot op de lat kwam. SVW herpakte zich hierna en ging met man en macht opnieuw op weg naar de aansluitingstreffer. In de 58e minuut  stoomde Jeffaien Grootfaam op van achteren, schudde verdediger Nick Velzeboer van zich af en gaf haarzuiver voor op Jordi Smit, die verwoestend uithaalde (2-3).

SVW voelde dat er meer in zat, want ook de Spartanen-verdediging was niet het sterkste deel van de ploeg. Nadat Aram Hakopov zich in de 75e minuut knap vrij had gespeeld, gaf hij een uitstekende voorzet op Tim Appel, die hard raak kopte (3-3). Twee minuten later brak Christian Schoenmaker goed door, gaf uitstekend voor, Tim Appel schermde goed af, waarna invaller Marlon Börnemann SVW aan de leiding bracht (4-3).

Met nog een kwartier te gaan leek de buit binnen. Maar in de 83e minuut kopte Rick Bakker zijn ploeg naast de groen-zwarten (4-4). Nog had SVW de overwinning naar zich toe kunnen trekken, maar uit een hoekschop van Regillio de Mees kopte Tim Appel in kansrijke positie naast.

Na een counter in de 87e minuut bracht Boy Beerepoot zijn team opnieuw aan de leiding (4-5). Zelfs moest een lamgeslagen SVW nog toezien, dat de onbetwiste uitblinker van deze wedstrijd, Guleed Afhakame, in de 90e minuut de einduitslag bepaalde op 4-6.

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door Juwelier Sjaak Knijn.
Zondag 29 september a.s. speelt SVW uit tegen Kleine Sluis, aanvang 14.00 uur.

Man of the match:

SVW'27 speelde een wedstrijd die eigenlijk minimaal een gelijkspel op zou moeten leveren. Maar helaas ging deze knotsgekke wedstrijd verloren en wel met 6 - 4 in voordeel van Spartanen. Voor de neutrale toeschouwers was een leuke wedstrijd, maar het leverde helaas voor SVW'27 geen punten op.

Ondanks het verlies was er aan de zijde van SVW'27 een Mann off the Match.
Dit keer is het Tim Appel hij speelde een zeer degelijke wedstrijd. De bloemen en fles bubbels zijn door Peter de Boer bestuurslid materiaal en kleding overhandigt aan Tim.

De bloemen voor Mann off the Match zijn geschonken door: Bloemen van Nuijens  gevestigd in winkelcentrum Middenwaard 75

De fles champagne bubbels door: Vinoci Gastrovino gevestigd Middenweg 195 Heerhugowaard.