Geen winst in Wognum, Spartanen - SVW’27 - 2-0

2 februari 2020 18:45

Een serie van 3 ongeslagen wedstrijden op rij kon helaas in Wognum geen vervolg krijgen. Gelet op het matige niveau van de hele wedstrijd, met weinig kansen voor beide teams, was dit zeker wel mogelijk geweest, maar 2 persoonlijke fouten, die balverlies opleverden, werden SVW’27 uiteindelijk fataal.

Het eerste kwartier was duidelijk voor SVW’27. Waar in het begin van het seizoen het vaak in de beginfase al billenknijpen was, is daarvan met de positionering van Marlon Börnemann in het centrum van de verdediging, al tijden geen sprake meer van. Spartanen wist in het eerste kwartier geen enkele fatsoenlijke aanval op de gladde kunstgrasmat te leggen. Helaas moest Maarten Rippens al na een kwartier met een blessure worden gewisseld, waardoor de aanvallende druk van SVW’27 minder werd.

Ondanks de vele verbale opdrachten van Edwin Reder vanaf de zijlijn om niet te veel in te zakken, kroop er om onduidelijke redenen toch angst in het spel, waardoor Spartanen in het tweede  gedeelte van de eerste helft steeds meer het initiatief kreeg.
Na onnodig en achteraf kostbaar balverlies wist Maarten Zuiker in de 35e minuut met een strakke schuiver voor de 1-0 te zorgen. In deze fase van de wedstrijd en ook in de minuten daarna wist Danny de Boer op zijn bekende wijze met enkele fraaie reddingen verdere schade te voorkomen.

De tweede helft begon hoopvol, met al in de 2e minuut, na een vlot lopende SVW aanval, een kans voor Glenn Schipper, die helaas net naast schoot. In die tweede helft wist SVW’27 het initiatief weer naar zich toe te trekken, zonder dat dat tot echte kansen leidde. Maar zolang het 1-0 was, bleef de kans op tenminste een puntendeling overeind. Die hoop vervloog 5 minuten voor tijd, toen Job Zuiker na wederom een persoonlijke fout in balbezit kwam en met een strakke voorzet Dylan Zuiker in staat stelde om de overwinning voor Spartanen veilig te stellen: 2-0. Extra wrang was dat dat ook de enige kans van Spartanen was in die tweede helft.

Zondag a.s. komt kampioenskandidaat Assendelft naar de Kabel, met de fantastische aanvaller Jesse Schleeper weer in de gelederen, die 2x scoorde in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen IVV. Een stunt tegen Assendelft zou natuurlijk welkom zijn, maar de punten zullen echt moeten worden gehaald tegen de ploegen die in de buurt van SVW onderin bivakkeren. Zeker omdat dat in bijna alle gevallen thuiswedstrijden zijn en gelet op het toch wel verbeterde spel de laatste weken moet dat zeker mogelijk zijn.