Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Overwinning van SVW'27 in en tegen Den Helder - 1-3

23 februari 2020 19:15

Zeker na de blamerende thuisnederlaag met 2-8 in de “heen wedstrijd” tegen Den Helder aan het begin van het seizoen, zou vooraf SVW'27 tevreden zijn geweest met 1 punt. Gelukkig liep het net even anders: na 90 minuten kon SVW’27 met een verdiende 1-3 overwinning de thuisreis via de N9 aanvangen.

Door de vele regenval werd in Den helder uitgeweken naar het kunstgras. Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Michel Krop begon SVW’27 voortvarend, met wind tegen, aan de wedstrijd met een aantal goed lopende aanvallen. Helaas kwam SVW’27 geheel tegen de verhouding  in de 13e minuut op een 1-0 achterstand na een schitterend afstandsschot van Bas van Steinvoorn, waarbij de bal gedragen door de wind veel snelheid mee kreeg en onhoudbaar voor Rick Steinmetz in het doel belandde.

Door het goede spel waren de Groen Zwarten gelukkig niet aangeslagen en nadat Regilio de Mees eerst in de 18e minuut een beste kans had gemist was het 4 minuten wel raak. Na een vlotte aanval over rechts wist Regilio na een goede voorzet van Koen Schouten voor de verdiende gelijkmaker te zorgen, 1-1. Toen in de 37e minuut Tim Appel na een voorzet van Christian Schoenmaker voor de 1-2 wist te zorgen, ging SVW’27 voor het eerst dit seizoen met een voorsprong de rust in. Dat dezelfde Tim Appel vlak voor rust nog een 100 % kans op een 1-3 om zeep wist te helpen, werd hem op dat moment vergeven.

In de 2e helft had SVW’27 wind mee en zoals zo vaak, was dat niet altijd een voordeel. Wel hielp een 1-2 voorsprong natuurlijk wel om soms gewoon de lange bal te hanteren, waar gelegenheidsspits Jeroen van Straalen de verdedigers van Den Helder wel mee bezig wist te houden. Nadat Den Helder in de 15e minuut na rust een geweldige kans op 2-2 wist te missen, leek de gelijkmaker er 5 minuten daarna wel aan te komen door toekenning van een terechte strafschop aan Den Helder. Invaller doelman Rick Steinmetz, die een foutloze wedstrijd keepte, wist met een fraaie redding de penalty te stoppen.

Achteraf waren vriend en vijand het eens dat dit wel het kantelpunt in de wedstrijd was. Uit een gelijkmaker had Den Helder waarschijnlijk voldoende energie gehaald om voor de overwinning te gaan. Nu was de gemiste penalty een domper voor de thuisploeg. Wel was er vervolgens een veldoverwicht voor Den Helder, waarbij gelukkig voor de Groen Zwarten, erg onzorgvuldig werd omgesprongen met de, overigens beperkte, mogelijkheden. Toen Tim Appel in de laatste minuut van de wedstrijd een misverstand in de verdediging van Den Helder slim wist af te straffen was en 1-3 overwinning een feit.

Een fantastische prestatie, zeker gelet op het feit dat door vakantie en carnaval zeker 4 basisspelers van SVW’27 niet aanwezig waren. De invallers Rick Steinmetz, Jeroen van Straalen en debutant Mika van Oord hebben het fantastisch gedaan en een belangrijke bijdrage geleverd aan deze overwinning, die nog extra glans kreeg doordat de mede concurrenten allen verloren, waardoor de laatste plaats kon worden overgedragen aan Schoten.

Zondag a.s. komt kampioenskandidaat Assendelft naar de Kabel. Een stunt tegen Assendelft zou natuurlijk welkom zijn (en waarom ook niet), maar de punten zullen echt moeten worden gehaald tegen de ploegen die in de buurt van SVW onderin bivakkeren. Zeker omdat het, in bijna alle gevallen, thuiswedstrijden zijn.