Verlies SVW'27 tegen titelkandidaat Assendelft - 1-2

1 maart 2020 21:45

Tegen titelkandidaat Assendelft heeft SVW’27 helaas geen punten gehaald, maar de wijze waarop de Groen Zwarten tot het einde de wedstrijd spannend hielden, moet voldoende vertrouwen geven voor de wedstrijden de komende weken tegen mede-degradatiekandidaten. Zeker na de kansloze 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd was dit een uitstekende teamprestatie.

Doordat hoofdcoach Edwin Reder vanwege zijn werk voor BMW – Mini naar Portugal moest afreizen voor de introductie van de elektrische Mini, zaten assistent-trainer Arjan Maas en keepertrainer Jerry Habets op de bank.

De wedstrijd werd prima geleid door ex-betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge, die altijd een graag geziene gast is bij de amateurclubs waar hij met veel plezier zijn wedstrijden fluit, met zijn vaste assistenten.

De wedstrijd begon bijzonder ongelukkig toen een attente Jimmie Glas al in de eerste minuut van de wedstrijd, slap ingrijpen in de SVW-defensie doeltreffend wist af te straffen: 0-1. Toen vervolgens Niels van der Woude in de 17e minuut een vrije trap prima inkopte, waardoor dus al snel een 0-2 stand op het fraaie vernieuwde scorebord stond, leek de wedstrijd al vroeg beslist. Maar net als vorige week na een snelle 1-0 achterstand tegen Den Helder was SVW'27 veerkrachtig genoeg om zich toch weer in de wedstrijd te spelen. Dat werd in de 27e minuut beloond door een attente Marlon Börnemann die een fout van keeper Ton Hartog slim afstrafte, die de bal na een vrije trap in het 5 meter gebied verrassend los liet: 1-2.

SVW’27 nam toen weer het initiatief in deze sportieve wedstrijd over en achteraf waren vriend en vijand het erover eens dat SVW’27 in deze fase van de wedstrijd beter met de kansen had moeten omgaan om met 2-2 te kunnen rusten. Helaas gebeurde dat niet en omdat SVW’27 zich in de 2e helft geen echte kansen meer wist te creëren en Assendelft slordig met de kansen om ging of zeker de 2e helft uitblinkende Marlon Börnemann (die na afloop terecht werd uitgeroepen tot “Man of the Match“) op zijn weg vond, ging Assendelft er uiteindelijk met een 2-1 overwinning vandoor.

Zondag a.s. komt Schoten naar de Kabel. Een wedstrijd die gewonnen kan en moet worden om de enige directe degradatieplek (de laatste plaats) hopelijk definitief achter zich te laten. Gelet op het goede spel de afgelopen weken moet dat zeker mogelijk zijn.

1. Danny de Boer
2. Glenn Schipper (65: Mika van Oord)
3. Martijn Korver
4. Jeroen Korver
5. Jefaaien Grootfaam (80: Bram van Wetering)

Marlon Bornemann

Afgelopen zondag 1 maart is Marlon Bornemann verkozen tot Man off the Match. Marlon speelde een zeer verdienstelijk wedstrijd en was ook de maker van het doelpunt voor SVW'27.

Ondanks het verlies speelde SVW'27 zondag en verdienstelijk 1 ste helft, waarin Marlon in de verdediging z'n mannetje stond. Op het einde van de wedstrijd ging hij zelfs mee in de aanval maar het mocht helaas niet lukken om nog een doelpunt te scoren.

Op de foto: Marlon en de voorzitter van SVW'27 Hilko Kramer.
- De bloemen voor Man of the Match worden verzorgd door Nuijens Bloemen, gevestigd Middenwaard 75.

- De fles bubbels wordt gesponsord door VINOCI gevestigd Middenweg 195 Heerhugowaard. VINOCI Castrovino staat voor inspiratie passie en liefde voor lekker eten en een goed fles wijn.