SVW'27 wint het degratieduel van Schoten met 1-0.

8 maart 2020 22:30

In de wekelijkse voorspelling in de Alkmaarsche Courant werd vooraf over deze wedstrijd gezegd: “Veel kaarten en een nipte overwinning voor SVW’27”. Dat klopte maar ten dele: de 1-0 overwinning voor SVW’27 was correct voorspeld, maar het aantal kaarten viel gelukkig mee, al had de gele kaart voor Koen Schouten in de 85e minuut ook achteraf volgens de scheidsrechter rood moeten zijn. Verder was het een typisch degradatieduel van een erbarmelijk niveau.

SVW’27, waar Maarten Rippens vanwege een slepende blessure weer niet in de basis kon beginnen, begon voortvarend aan de wedstrijd met al in de 4e minuut een prima kans voor Christian Schoenmaker, die na goed voorbereidend werk van Regilio de Mees op links zijn voorzet te gehaast overschoot. In de 8e minuut schoot vervolgens Koen Schouten net naast.

Na deze flitsende start zakte het spel, zeker aan SVW kant, naar een bedenkelijk niveau. De vele fouten in de opbouw zouden tegen een kwalitatief betere ploeg genadeloos zijn afgestraft, maar bij Schoten ontbrak die kwaliteit, waardoor zij overigens ook niet voor niets onderaan staan.

Ook de normaal gesproken altijd gevaarlijk spits Lennaert Stuur, die tegen SVW altijd weet te scoren, was gelukkig in dit duel niet trefzeker. Zelfs een gevaarlijk scrimmage in de 38e minuut voor het SVW doel leverde geen tegendoelpunt op. Kenmerkend was ook dat SVW’27 pas in de 40e minuut haar eerste corner kreeg.

De tweede helft was helaas qua niveau niet veel beter. Duidelijk was, dat als er al een winnaar zou komen, dat een nipte overwinning zou zijn voor de op dat moment meest gelukkige partij. Door de inbreng van gelegenheidsspits Jeroen van Stralen in de 56e minuut voor Glenn Schipper kreeg SVW’27 wel meer stootkracht voorin.

Daardoor kregen de Groen Zwarten ook meer kansen, bijvoorbeeld in de 65e minuut toen Tim Appel de bal te slap inschoot waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Enige minuten daarna kopte Jeroen van Stralen de bal net over. Een uitgelezen kans op een 1-0 voorsprong kreeg SVW’27 in de 72e minuut toen na een lichte overtreding op Tim Appel scheidsrechter Florian Lodeweegs de bal op de stip legde, tot ergernis van alles wat Schoten was.

Regilio de Mees wist dit buitenkansje perfect te benutten: 1-0 voor SVW. Daarna was het van beide kanten “kick and rush“ wat in de 82e minuut nog een kans voor Leon Ayal opleverde, die helaas werd gemist. Vijf minuten voor tijd leek de slechte, maar zeker spannende wedstrijd te ontsporen door een belachelijke, onnodige overtreding van Koen Schouten vlak voor de SVW dugout op aanvoerder Robin de Ridder, die vervolgens geheel terecht furieus reageerde.

De scheidsrechter trok hiervoor slechts geel, waarvan hij achteraf zei dat dat eigenlijk rood had moeten zijn. Ook omdat het gevaar aanwezig was dat Robin de Ridder in de resterende minuten wraak zou willen nemen, maar ook om disciplinaire redenen, werd Koen Schouten direct na het voorval door coach Edwin Reder geheel terecht gewisseld voor Maarten Rippens.

De laatste 5 minuten probeerde Schoten nog door lange ballen de gelijkmaker te forceren, wat gelukkig niet tot resultaat leidde. Zeker omdat de concurrentie punten liet liggen waren de drie punten, ondanks het slechte spel, zeer welkom.

De stand onderin is nu, met alleen rechtstreekse degradatie voor de onderste ploeg en nacompetitie voor de 2 teams daar boven:

10. KFC                 16-18
11. Kleine Sluis    15-16
12. West Frisia     17-16
13. SVW’27           17-16
14. Schoten          17-11

SVW’27 ontvangt zowel KFC, Kleine Sluis als West Frisia nog thuis. Maar eerst zondag a.s. uit naar HSV, dat de afgelopen weken zo goed presteert, dat de 2e periode binnen handbereik is, na winst in een inhaalwedstrijd. Dat zal dus tegen SVW’27 niet kunnen gebeuren, omdat dat de eerste wedstrijd is voor de derde periode.

1. Danny de Boer
2. Glenn Schipper ( 59: Jeroen van Stralen).
18. Martijn Korver
4. Jeroen Korver
5. Jefaaien Grootfaam
6. Koen Schouten ( 87: Maarten Rippens )
7. Leon Ayal
9. Tim Appel
10. Regilio de Mees
14. Christian Schoenmaker ( 71: Bram van Wetering )
19: Marlon Börnemann

Hilko Kramer

MAN OF THE MATCH:

Regillio de Mees

Afgelopen zondag in de degradatiekraker tegen Schoten wist Regillio zijn zenuwen in bedwang te houden toen hij de toegekende strafschop er onberispelijk inschoot. Op de foto zien we naast Regillio de pupil van de week.