SVW'27 pakt alsnog een punt in bloedstollend slot. (update)

7 september 2015 14:15

Het was weer eens ouderwets genieten bij de wedstrijd SVW'27 tegen Assendelft De leegloop heeft er bij SVW'27 voor gezorgd dat er een bijzonder jeugdig elftal op het veld staat. Na de 0-2 stand bij de rust werd het uiteindelijk nog 3-3. Gezien het spelbeeld konden beide partijen daar vrede mee hebben.

Er moest heel wat gesleuteld worden bij SVW'27. Van een selectie van 34 spelers zijn er maar liefst 12 vertrokken.In de basis stonden zondag slechts 2 spelers die ouder zijn dan 21 jaar.

Na een vrijwel gelijk opgaande eerste helft met wel 2 doelpunten voor Assendelft kwam SVW'27 als herboren uit de kleedkamer en werd alle schroom afgeschud. De toeschouwers kregen een fantastische 2e helft te zien.

Na lang aftasten en veel duels op het middenveld kwam de wedstrijd eigenlijk na een half uur pas goed op gang. Een voorzet van Mark de Vries werd door Ron van der Valk met het hoofd verzilverd (0-1).

Tien minuten later stond debutant Joost Groenveld niet helemaal lekker te verdedigen en daarvan profiteerde opnieuw Ron van der Valk (0-2).

De pas 18 jarige Groenveld bracht na 20 minuten in de tweede helft weer wat hoop bij de SVW-aanhang. Vanaf zeker 25 meter haalde hij verwoestend uit en was ineens de wedstrijd weer open (1-2). Het echte spektakel werd bewaard tot het laatste kwartier.

SVW'27 werd na het inbrengen van Aram Hakopov ten koste van verdediger Bram Barhorst steeds dreigender. De beloning voor het harde werken kwam uit een vrije trap van Tim Kramer. De linkpoot krulde de bal fraai over de muur en over de keeper (2-2).

Dat werd nog een aantal minuten "billenknijpen". In de 90 ste minuut werd SVW'27 volgens velen een strafschop onthouden. De goed leidende scheidsrechter Tjong A Hung wuifde evenwel alle protesten weg.

Toen Assendelft bij een van de inmiddels spaarzame counters zowaar 2-3 scoorde werd de stemming er niet beter op. Ruim in dezelfde blessuretijd zette Kenneth Goudmijn , Remco Bakker nog in als een soort pinchhitter.

Bij zijn eerste balcontact scoorde Bakker direct uit een scrimmage. Deze goal werd door de spelers en het publiek bejubelt als een kampioenschap.

Aanstaande zondag speelt SVW'27 uit tegen ZAP in Breezand. Aanvang 14.00 uur.

Bas Maas

=====================

De zondag was al geslaagd . . . .

Het oranje-drama in Turkije is aan veel Waarders voorbij gegaan. Nog in de roes van die 2e helft bij SVW 1 – Assendelft, we zullen dit seizoen geen leukere 2e helft meer gaan zien. Nu snapt u waarom de van de Wieltjes en de Narsingkjes ons helemaal gestolen kunnen worden.

Kom je als toevallige voorbijganger een zondagmiddag langs de Parklaan. Gratis toegang, dus snel naar binnen. Veel kansen voor groen-zwart, maar volgens de oude voetbalwetten gewoon 0 – 2 bij rust.

Kansloos volgens de kenners. Maar die kenners weten niet wat er in de thee is gegoten en welke andere middelen zijn toegediend door die dekselse van Gaal (kan zo snel niet op de naam van die SVW-trainer komen).

Na rust ging de thuisploeg helemaal ‘los’, achterin hadden Joost Groenveld (hoe zo te jong?) en Bram Barhorst (ondanks alle zorgen om die nieuwe TV-carrière van zijn vader) alles onder controle en aan de rechterkant bleef permanent de TGV vd Wetering / Schoenmaker denderen.

Volstrekt logisch is het dan dat eerst Joost Groenveld en later Tim Kramer (Wesley S zou bij hem in de leer moeten gaan) de 2 -2 op het bord brengen. Nu wachten op de winnende. Mooi niet dus, daar is die verdomde voetbalwet weer. Eén keer komt Assendelft aan de overkant, nog wel in de 92e minuut, staat het opeens 2 – 3.

Gek werden die Zaankanters. Maar er was nog één minuut te spelen en super sub Remco Bakker mocht nog even genieten van zijn betaalde contributie. Aftrap, dan de lange bal van Wijdenbosch (niet die slanke, deze is iets ‘voller’), Bakker en Appel samen de lucht in, bal valt ergens neer en boem zegt Bakker.

Waar je drie punten had verdiend, is opeens de hele goegemeente blij met die 3 – 3. Gouden wissels, zo kopte de krant van maandag. Beetje overdreven, maar laat die trainer nog maar een tijdje z’n gang gaan.

De komende weken maar eens kijken of deze groen zwarte jongetjes echt zo goed zijn.