SVW'27 mist scherpte..

14 september 2015 9:00

In een voor de toeschouwers zeer aantrekkelijke wedstrijd heeft SVW'27 een terechte 3-0 nederlaag geleden tegen een scherper ZAP. Hoewel gezien de hele wedstrijd de ploegen elkaar weinig ontliepen,wist ZAP de kansen wel te verzilveren ,waar SVW'27 het af liet weten.

Na een periode van aftasten met een beter SVW'27, was het toch het thuisspelende ZAP dat na 20 minuten de score opende. Te laconiek handelen van een SVW'27-verdediger stelde Kalvin Robert in staat om keeper Dion Bleeker in de korte hoek te verschalken.

Daarvoor had met name Chistiaan Schoenmaker SVW'27 op voorsprong moeten zetten. Uit een fraaie steekpass kwam hij alleen voor de keeper en schoot vervolgens tegen hem op. In de 38ste minuut was het Mike Vink die uit een scrimmage de 2-0 liet aantekenen.

Nadat een speler van de ploeg uit Anna Pauwlona een van de Groen Zwarten nadrukkelijk aan het shirt had getrokken ontstond er een grote kans voor de mensen uit de polder. Gelukkig voor SVW ging die bal net naast.

In de tweede helft verving Aram Hakopov bij SVW'27 Bram Barhorst. Na slechts enkele minuten was het de opkomende rechtsachter van ZAP Jean Michel Rijken die ongehinderd  zijn rush voltooide met een fraaie treffer. Dat SVW daarna de wedstrijd in handen kreeg had te maken met de instelling van ZAP.

Laatstgenoemden zakten lekker in en SVW'27 mocht komen en kwam. Aan instelling ontbrak het de Waarders zeker niet, aan voetbal intelligenttie helaas veelal wel. Er werd te veel gekozen voor de lange bal en helaas was de precisie wel eens zoek. Glenn Schipper verving een geblesseerde Bram van Wetering.

Een fraaie aanval van ZAP werd in de duikvlucht net mis gekopt. Tim Appel raakte namens SVW'27 de lat. De foutloos spelende junior Joost Groenveld waage enkele afstandsschoten. Ook de vrijwel onzichtbare Regilio de Mees probeerde dat. Demy Polak mocht Bas Fernee nog even vervangen.

Joost Groenveld kreeg onterecht geel na een onbestrafte overtreding van de tegenpartij. Even Later mocht Jordy Cretier onder de douche. Hij toucheerde een doorgebroken speler licht. De overigens prima leidende scheidsrechter Smit aarzelde niet en trok resoluut de kaart die geen speler wil zien.

Door het massaal opdringen van SVW'27 kreeg ZAP in enkele minuten een paar 100% kansen . De eerste ging naast en de tweede tegen de paal. Een echte afgang bleef SVW derhalve bespaard. Dat had gezien het spelbeeld ook volkomen onterecht geweest.

Zondag a.s gaan de Groen- Zwaten opnieuw hun ongekende kwaliteiten tonen tegen Zaanlandia (U weet het nog wel ,de tegenstander van die degradatiewedstrijd)