De Kennemers-SVW'27 1-0

3 oktober 2021 21:00

Na de terechte 1-0 nederlaag thuis tegen HSV moest voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen worden afgereisd naar Beverwijk. De Kennemers had de eerste wedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld tegen de nieuwe fusieclub SV Enkhuizen, dus zowel SVW als de Kennemers wilden de eerste 3 punten nu wel binnen halen.

Het werd een boeiende, maar kwalitatief slechte wedstrijd tussen 2 ploegen, die in de huidige vorm geen deel zullen gaan uitmaken van het linker rijtje. Door de terugkeer na blessures van keeper Tim Kuipers en aanvoerder Jeroen Korver in het centrum, was de achterste linie, met verder Tim Kramer, Jeffaien Grootfaam en Jermaine de Mees, de enige linie die nog enigszins overeind bleef. Het middenveld liet verdedigend ook weinig steken vallen, maar er werd aanvallend nauwelijks iets gecreëerd, wat ook gold voor de voorhoede.

Zeker tegen een matige tegenstander als De Kennemers, mogen er toch wel enige bruikbare voorzetten van de zijkant worden verwacht, maar die waren er nauwelijks. De hoogtepunten uit de eerste helft waren op 1 hand te tellen: een prima redding van Tim Kuipers in de 11e minuut toen uit een kluts de bal ineens voor de voeten van de spits van De Kennemers kwam, maar Tim voorkwam de 1-0 achterstand. In de 26e minuut de eerste corner voor SVW, maar die leverde niets op. Met een terechte gele kaart in de 17e minuut voor Jermaine de Mees was daarmee over de eerste helft genoeg gemeld.

De tweede helft werd er niet beter op. SVW bleef onmachtig om fatsoenlijke aanvallen op te bouwen, waardoor steeds meer de lange bal vanuit de achterhoede werd gespeeld, zonder echte kansen te creëren. De wedstrijd leek steeds meer op een 0-0 eindstand af te stevenen, ware het niet dat na een rommelige en chaotische situatie in het strafschopgebied van SVW een tamelijk kansloos afstandsschot van De Kennemers ongelukkig door Tim Kramer van richting werd veranderd en kansloos voor Tim Kuipers in het SVW doel belandde. Een knullig tegendoelpunt dat paste bij het niveau van de wedstrijd. Daarna bleef de wedstrijd in evenwicht, met overigens weinig echt uitgespeelde kansen voor beide teams.

Uiteindelijk had De Kennemers, met 2 ballen op de paal, meer recht op de overwinning dan SVW’27, dat komende zondag vrij is en daarna ook weer een uitwedstrijd heeft tegen ZAP, met vervolgens 2 thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens VIOS-W en Kleine Sluis.