Den Helder- SVW'27 - 2-0

7 november 2021 21:15

Een oude voetbalwet was hier nu ook weer eens van toepassing: als je onderin bivakkeert, zit je in de hoek waar de klappen vallen en zit het te vaak niet mee. Het begon al binnen 24 uur voor de aftrap van de uitwedstrijd tegen Den Helder. Eerst een positieve Coronatest van een basisspeler en daarna een vervelende familie gebeurtenis, waardoor beide backplaatsen plotseling vacant waren.

Gaandeweg de wedstrijd werd duidelijk dat dit door de trainer en spelers prima was opgelost. Tim Kramer verhuisde naar de linksback positie, Coen Kuipers, die de dag daarvoor al een hele wedstrijd in de zaterdag 1 had gespeeld, nam plaats in het centrum van de verdediging, naast Jeroen Korver en Lars Boelhouwer werd op de rechtsbackpositie geposeerd. Zowel Coen Kuipers als Lars Boelhouwer speelden een prima wedstrijd. Saillant detail: waarschijnlijk de eerste keer in de historie van SVW’27 dat een tweeling, te weten Coen en Tim Kuipers in de basis stonden van de Zondag 1.

Net als de week daarvoor, tegen Kleine Sluis, werden de Groen Zwarten niet beloond voor het goede spel. Weliswaar had Den Helder in de eerste helft rond de 20e minuut een drietal kansen op de 1-0, maar in de 30e minuut kopte Tim Kramer de bal uit een corner voor de voeten van Maarten Rippens, die net naast schoot. Werd in de 40e minuut een doelpunt van SVW terecht wegens buitenspel afgekeurd en had SVW in de 44e minuut pech dat Maarten Rippens, na een fraai passeerbeweging, de bal op onverklaarbare wijze snoeihard tegen de hand van de op de penaltystip klaarstaande Regillio de Mees schoot, waar een simpele pass hoogstwaarschijnlijk tot een doelpunt had geleid.

In de 2e helft kreeg SVW steeds meer grip op de wedstrijd, waarbij de kansen aan beide kanten steeds meer in evenwicht waren. Zo misten weer rond de 20e minuut Den Helder een aantal kopkansen, terwijl SVW eerste in de 35e minuut van de 2e helft een vrije trap van Tim Kramer vanaf de rand van het strafschopgebied door de keeper gestopt zag. De vrije trap in de 40e minuut van Regillio de Mees in de kruising was nog mooier, ware het niet dat keeper Jelmer Philip deze fraai uit de kruising ranselde. Op het moment dat heel SVW geloofde in de eerste punt sloeg het noodlot toe. Zowel in de 83e als 90e minuut scoorde Kenny Gerssen namens Den Helder, waarbij het eerste doelpunt volgens grensrechter Dick Tromp echt buitenspel was. Jammer dat de verder goed leidende scheidsrechter Jeroen de Groot dit mogelijk terechte vlagsignaal negeerde.

Van de huidige stand op de ranglijst met 0 punten uit 6 wedstrijden word je natuurlijk niet vrolijk. Toch is er nog absoluut geen reden tot wanhopen. Na het onterechte verlies, tegen Kleine Sluis de week ervoor, was een punt uit tegen Den Helder zeker niet onverdiend geweest. Bemoedigend was dat Jordi Smit na lang blessureleed de 90 minuten nu kon volmaken en dat Christiaan Dolk, ook na een lange periode van afwezigheid, weliswaar op zijn tandvlees, nu al circa 80 minuten kon spelen.