JVC – SVW ’27 - 1-0

21 november 2021 20:45

Hoeveel pech kan je hebben? Was het twee weken terug FC Den Helder die in de 83e minuut wist te scoren en daarmee een 0-0 eindstand voorkwam, deze keer viel de enige tegengoal in de 90e (!) minuut. Dit was duidelijk een mokerslag voor de Groen Zwarten, die net als 14 dagen terug een punt zeker hadden verdiend, hoewel JVC op grond van de 2e helft wel het meeste recht had op de uiteindelijke overwinning.

Aangezien JVC ook dit seizoen bekend staat als een echte counterploeg, (de laatste wedstrijd tegen JVC werd een smadelijke 5-1 nederlaag) en een veel scorende ploeg is  (met 17 doelpunten in 6 wedstrijden, evenveel als Vitesse’24 en slechts 1 minder dan koploper VIOS) werd door trainer Martin van Leuven een prima strijdplan gemaakt. Het veld klein houden, de verdediging op orde en niet in het mes van de counter lopen.

SVW begon voortvarend met al in de 2e minuut een afstandsschot van Tim Appel, die via de onderkant lat het veld weer inging. In de 16e minuut een diepe bal om maat van Tim Kramer op Christiaan Dolk, die ter hoogte van de penaltystip schrok van de keeper en deze mogelijkheid helaas niet wist te verzilveren. In de minuut daarna ging linksbuiten Ties Leeuwestein tussen 2 SVW verdedigers (die in het penaltygebied niet meer durfden in te grijpen) alleen op Tim Kuipers af, maar hij schoot gelukkig naast.

In de 20e minuut kreeg SVW de eerste corner, terwijl JVC er op dat moment nog geen één had gehad. Nadat Tim Kramer in de 26e minuut met een bekeken vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied keeper Jip van Acquooij tot een uiterste krachtinspanning dwong om de 1-0 voor SVW te voorkomen, golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten, maar ook veel lange ballen over en weer.

De ruststand van 0-0 was een juiste afspiegeling van de eerste helft, waarin de ploegen nauwelijks voor elkaar onderdeden en SVW, zeker tegen een zo vaak scorende ploeg als JVC, weinig weggaf.

In de 2e helft was het spelbeeld duidelijk anders. Verdedigend had SVW de zaak wel op orde, met een prima keepende Tim Kuipers, maar de voorhoede slaagde er niet meer in om kansen te creëren. Eén van de weinige wapenfeiten aan SVW kant was een vrije trap van Regillio de Mees in de 27e minuut die net over ging. Lastiger was dat de voorhoede er steeds minder in slaagde om de bal vast te houden, waardoor de druk op de verdediging steeds groter werd en daardoor steeds meer kansen voor JVC kwamen.

Het was jammer dat de verder goed leidende scheidsrechter Nausad Mahabali aan het einde van de wedstrijd een aantal vreemde beslissingen nam aan beide kanten. Een van die twijfelachtige beslissingen werd SVW uiteindelijk in de 90e minuut fataal. Na een pittig maar correct duel ter hoogte van de middenlijn tussen Maarten Rippens en een JVC speler gingen beide spelers naar de grond en hoewel er geen aanleiding was om SVW of JVC daarvoor een vrije trap te geven, besloot de scheidsrechter toch om die aan JVC te geven. De bal werd achter in het strafschopgebied van SVW gepompt waarna uit de scrimmage Joeri van Klink wist te scoren. Op grond van de 2e helft een terechte overwinning voor JVC, maar in het zicht van de haven was dit voor de Groen Zwarten wel erg zuur.

Met de komende wedstrijden, tegen achtereenvolgens Spartanen, Sprit’30, KFC en Enkhuizen, allen ploegen die in het rechterrijtje bivakkeren, moet het kwartje toch een keer de goede kant op vallen en moet het mogelijk zijn om van de hatelijke 0 punten af te komen.