Spartanen-SVW'27 - 2-1

22 mei 2022 21:30

Wie aan het begin van dit seizoen had gezegd, dat Robin Hilligers en Mack Bor in de basis zouden starten tegen Spartanen, was voor gek verklaard. Toch is dat wel de realiteit en het gevolg van het feit dat zeker de helft van de huidige basis geblesseerd is. Dat is al enige weken zo en Martin van Leuven moet elke week met kunst en vliegwerk een elftal bij elkaar rapen om op een respectabele en sportieve manier de laatste wedstrijden van de zondag 1 tot een goed einde te brengen.

Want iedereen heeft inmiddels wel kennis genomen van het feit, dat SVW’27 aan het einde van dit seizoen zal gaan stoppen met de zondag 1. Volgend seizoen zal, naast een zaterdag 1, een zaterdag 2 selectieteam worden samengesteld, dat zo hoog mogelijk zal worden ingedeeld. Waarschijnlijk wordt dat reserve 2e klasse. Mede vanwege de goede resultaten van de zaterdag 1 in de huidige 4e klasse A  (de kans op deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse wordt met de week groter) heeft een groot gedeelte van de zaterdag 1, redelijk veel basisspelers uit de zondag 1 en de 4 á 5 selectiewaardige spelers van de onder 19 gekozen om volgend seizoen te blijven, waardoor er voldoende spelers zullen zijn om een zaterdag 1 en 2, zowel kwantitatief als kwalitatief te kunnen “vullen”. Miquel Tjong A Hung, de huidige coach van de zaterdag 1, zal ook volgend seizoen de hoofdtrainer van de zaterdag 1 blijven.

Terug naar Spartanen-SVW’27 en naar Robin Hilligers en Mack Bor. Robin is uit 1992 en al jaren een vaste waarde voor de zondag senioren. Hij hield zich in deze wedstrijd en ook de vorige week tegen JVC (waarin hij met een fraai afstandsschot voor een 1-0 voorsprong zorgde), prima staande en hoofdtrainer Martin van Leuven was terecht blij met zijn inzet. Dat geldt ook voor de 10 jaar jongere Mack Bor die ook een prima wedstrijd speelde op dit voor hem toch hogere niveau.

Tot de 35e minuut hield SVW‘27, mede door uitstekend keeperswerk van de ook geblesseerde Tim Kuipers, stand, maar moest toen capituleren voor een doelpunt van Edwin Schouten. Verrassingen moet je in het voetbal nooit uitsluiten, wat bleek uit een kopbal van Maarten Rippens die vlak voor rust tot een 1-1 ruststand leidde, op een moment dat SVW’27 nog geen enkele reële kans had gehad.

De 2e helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Met maar 1 wissel op de bank bij SVW’27 (een nog niet geheel wedstrijdfitte Bram van Wetering) in tegenstelling tot de 6 (!) wissels bij Spartanen, was het wachten op de instorting van SVW’27, wat niet gebeurde. De 2-1 voorsprong van Spartanen door een doelpunt in de 54e minuut door  Martijn Wit was gezien het spelbeeld terecht, maar Spartanen (dat nog na-competitie voor degradatie wil ontlopen) had blijkbaar toch nog angst voor een onverwachte tegengoal, zoals aan het einde van de 1e helft en drong daardoor nauwelijks meer aan. Ondanks de 2-1 nederlaag, toch een compliment aan de gehele ploeg in een fase waarin het "malheur” maar voortduurt wat betreft de blessures. Wat te denken van een rugblessure van Dion van Bronkhorst, als gevolg van een klap met de gummiknuppel de avond daarvoor,  toen hij een vriend wilde ontzetten en een ruzie wilde sussen. Dion hield het met veel pijn ("ik kon niet eens ingooien“) vol tot de 75e minuut, toen werd hij vervangen door Bram van Wetering.