Winst voor SVW’27 tegen RCZ - 2-0.

5 februari 2023 15:15

Na 2 wedstrijden te hebben gemist, vanwege een prima skivakantie in Gerlos, was uw verslaggever weer op De Kabel voor de wedstrijd tegen het nog puntloos onderaanstaande RCZ, waartegen in de eerste wedstrijd van dit seizoen uit met 3-1 was gewonnen.

Het spelbeeld gedurende de gehele wedstrijd, was zoals van te voren kon worden verwacht, een machteloos RCZ, dat met man en macht probeerde om de schade zoveel mogelijk te beperken. Achteraf kan worden geconcludeerd, dat RCZ daarin op een sportieve manier (tot de laatste minuut overigens waarin nog een klein opstootje ontstond na een belachelijke overtreding op Regillio de Mees, waarvoor terecht een gele kaart werd gegeven) in was geslaagd.

Toen na 4 minuten door een bekeken doelpunt van Jordi Smit op het scorebord al een 1-0 voorsprong kon worden aangetekend, leek een grote overwinning in het verschiet. Dat werd het uiteindelijk niet. In de eerste helft kwam dat door, ondanks het grote veldoverwicht, te weinig gecreëerde kansen en te slordig in de afwerking, waarvan tegen Foresters in de eerste helft ook al sprake was, al moet wel worden opgemerkt dat het gladde hoofdveld daaraan ook debet was. Uw verslaggever begeeft zich hier op glad ijs, omdat dat niet zijn vakgebied is, maar omdat van RCZ in aanvallend opzicht totaal geen gevaar was te duchten, leek het logisch om “hoger te gaan staan” door één van de centrale verdedigers bij balbezit door te laten schuiven naar het middenveld om daardoor nog meer druk uit te oefenen op de achterhoede van RCZ. De ruststand van 1-0 was een magere afspiegeling van het grote veldoverwicht van de Groen Zwarten.

In de tweede helft ging RCZ zich nog meer ingraven in het eigen strafschopgebied, waardoor het, ondanks de vele aanvalsgolven, nog moeilijker werd om een opening te creëren. De nu wel regelmatig inschuivende centrale verdediger Tim Kramer probeerde het wel enkele keren met fraaie afstandsschoten, maar door het vele werk groeide Jari Niekus, de keeper van RCZ, steeds meer in de wedstrijd, waardoor het nog lang 1-0 bleef. Normaal gesproken is dat een gevaarlijke stand en zou puntverlies tegen deze zwakke tegenstander echt zonde zijn, maar dat risico was nu totaal niet aanwezig. RCZ kwam de gehele 2e helft niet meer over de middenlijn. Toen Lars Boelhouwer in de 67e minuut met een fraaie kapbeweging in het strafschopgebied, via een been van de tegenstander, voor de bevrijdende 2-0 had gezorgd, waren de 3 punten binnen.

Hoe staan we er nu voor? Welnu door de goede resultaten de afgelopen weken (de geringe nederlaag tegen het nog steeds ongeslagen Foresters, was natuurlijk niet geheel onverwachts en zo groot was het krachtsverschil nu ook weer niet), is de doelstelling inmiddels aangescherpt. De ambitie is niet meer een plek in de top 3, maar uiteindelijk een 2e plaats. Doordat de concurrentie onder koploper Foresters groot is, is onderling puntverlies aan de orde van de dag. Ook deze zaterdag weer, waar van alle concurrenten van SVW’27 voor de 2e plek alleen St. Adelbert wist te winnen.

Volgende week uit tegen medeconcurrent Kolping Boys, waartegen thuis ongelukkig in de laatste minuut een 1-0 voorsprong werd weggegeven, waardoor slecht 1 punt werd binnengehaald, in plaats van de toch wel verdiende 3 punten. Overigens is de breedte van de selectie ook een pluspunt: tegen RCZ kon een aantal licht geblesseerde spelers worden gespaard voor de komende wedstrijd en kon trainer Miquel Tjong A Hung in het laatste kwartier,  alleen uit voorzorg, maar liefst 5 spelers wisselen.