DTS - SVW‘27 - 0-1.

2 april 2023 12:15

Een nuttige en zeer welkome overwinning in de strijd om de 2e plaats op een altijd lastige tegenstander, waartegen uit vorig seizoen nog met 3-0 werd verloren. Thuis werd een redelijk makkelijke 4-0 overwinning behaald.

Het wordt een eentonig verhaal, maar ook in deze, overigens terecht, gewonnen wedstrijd had SVW de wedstrijd redelijk onder controle, maar werd er voorin weer te weinig gecreëerd. Verdedigend is het dik in orde, ook wat het middenveld betreft, maar het blijft moeilijk om de aanvallers in een kansrijke positie voor het doel van de tegenstander te krijgen. Illustratief was de 0-0 de week ervoor thuis tegen ZCFC, waartegen Alcmaria Victrix nu wel 4x wist te scoren.

DTS begon met 6 geblesseerden redelijk gehandicapt aan de wedstrijd. De kracht van DTS zit met name in de voorste linie waar de spitsen Jan Kalverdijk, Michael Wouters en de snelle Menno Reek steeds met lange ballen van achteruit werden gezocht. De verdediging van SVW had daaraan de handen vol, zeker in de eerste 25 minuten van de wedstrijd. Na de goed doorstane openingsfase kreeg SVW vanaf de 25e minuut steeds meer controle over de wedstrijd, wat resulteerde in enkele goede schoten op doel van achtereenvolgens Regillio de Mees, DJ Polak en Glenn Schipper. Nadeel voor SVW was dat keeper Gerjan Stet, als vervanger van de geblesseerde Milan Bakker, in deze fase van de wedstrijd met uitstekende reddingen zijn klasse liet zien. Doordat aan de andere kant ook Jesse Bellekom met goed keeperswerk gevaarlijke kopballen, na vrije trappen en corners van DTS, zijn doel schoon wist te houden, was het bij rust 0-0.

Federico Paloni had vorige week in het 2e elftal met 2 doelpunten de overwinning veilig gesteld en kreeg daarom deze wedstrijd vanaf het begin de kans in de spitspositie. Alhoewel hij het moeilijk had tegen het centrale duo van DTS, wist hij toch na een rommelige situatie voor het DTS doel in de 55e minuut voor de uiteindelijk beslissende 1-0 te zorgen. Aan dat doelpunt zat wel een buitenspel luchtje, maar gelukkig keurde de scheidsrechter, ook na overleg met de grensrechter, die wel voor buitenspel had gevlagd, het doelpunt goed. Doordat de Groen Zwarten het overwicht in de 2e helft niet met nog meer doelpunten wisten te verzilveren, werd het in de hectische slotfase toch nog spannend. Jeffrey Rippens ging in die slotfase een linie hoger spelen waardoor er nog meer druk op de defensie van SVW werd gezet. In deze fase van de wedstrijd liet Jesse Bellekom met enige katachtige reddingen, onder andere op kopballen van Michael Wouters, weer zijn klasse zien. Die zelfde Michael Wouters werd 3 minuten voor tijd gevloerd in het strafschopgebied van SVW, nadat overigens wel eerst met een sliding de bal werd gespeeld. De scheidsrechter wilde tot ontzetting van alles wat DTS was geen penalty geven. Volgens enkele spelers van SVW was een penalty misschien wel terecht geweest. Wellicht was de scheidsrechter de vele opmerkingen gedurende de gehele wedstrijd vanuit de dug out van DTS wel zat, waarvoor zelfs een wisselspeler in de eerste helft een gele kaart had gekregen. Ik heb al eens eerder opgemerkt dat dergelijk commentaar vanaf de kant op de scheidsrechter nooit helpt. Sterker nog, het kan zelfs tegen je keren.

Toch ook nog een memorabel moment in de 75e minuut van de wedstrijd, toen oud speler van SVW 1 Aram Hakopov de uiteindelijke matchwinner Federico Paloni verving. Aram traint sinds enkele weken voor zijn plezier weer mee, is speelgerechtigd en kan wellicht in de eindfase van de competitie met zijn creativiteit nog van belang zijn.

Helaas ook nog een domper op deze toch wel zwaar bevochten overwinning. Waar tijdens de wedstrijd nog werd gedacht dat Jesse Bellekom na een botsing met hoofdletsel het veld voortijdig zou moeten verlaten, wat gelukkig niet noodzakelijk was, bleek na afloop dat bij Martijn Korver een botje in zijn hand was verschoven waarbij botsplinters waren losgekomen. In het ziekenhuis is vervolgens het bot weer op zijn plek gezet, maar dat betekent wel 4 weken gips en geen voetbalactiviteiten.

Doordat zowel Foresters als DZS gemakkelijk wonnen en de wedstrijden van Kolping Boys en Sint Adelbert werden afgelast, verandert er bovenin niets.

Maandag  (Tweede Paasdag!) 10 april a.s.  om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie, waartegen thuis volkomen onnodig een 3-0 voorsprong werd weggegeven, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-3 gelijkspel.