DZS - SVW'27 - 0-2

14 mei 2023 14:30

Tegen DZS deed SVW’27 wat het moest doen om nog uitzicht te hebben op een 2e plaats die het voordeel oplevert van een eerste thuiswedstrijd in de nacompetitie (en de 2e, als de eerste wordt gewonnen).

De thuiswedstrijd tegen DZS was eerder op een overtuigende wijze met 3-0 gewonnen. Ook nu was SVW’27 vanaf de start de bovenliggende partij, al bleef de voorste linie van DZS, met spits Roy Klop en de nummer 10 Donny Gerver, uitermate gevaarlijk bij de uitvallen, waarin door DZS vaak de kortste weg werd gezocht om de voorste linie met lange ballen te bereiken. Met 66 doelpunten uit 22 wedstrijden blijkt wel de aanvallende kracht van DZS. Nu had DZS pech dat de achterste linie van SVW’27, inclusief keeper Jesse Bellekom, al weken een zeer solide indruk maakt en weinig tegendoelpunten incasseert. Tegen DZS zelfs in beide wedstrijden geen enkel tegendoelpunt.

Daarentegen is de verdediging van DZS kwetsbaarder, zeker bij lange ballen achter de laatste linie. Dat had SVW prima in de gaten. In de 10e minuut zorgde Tim Kramer met zo’n diepe bal achter de verdedigingslinie voor onrust, waardoor Regillio de Mees handig voor de 1-0 voorsprong kon zorgen. Vlak daarna zorgde de steeds rustiger en daardoor beter spelende Nick van Heumen met een reddende kopbal op de doellijn ervoor dat de gelijkmaker op het (haperende) scorebord kon verschijnen. Dat het wapen van lange ballen achter de verdedigingslinie van DZS succesvol leek, bleek in de 40e minuut toen keeper Bram Wichhart alleen door middel van een ongelukkige handsbal buiten het strafschopgebied Federico Paloni kon afstoppen, wat direct rood opleverde. Uit de toegekende vrije trap wist Regillio de Mees met een best wel houdbare bal (maar ja, vervangende keeper, mogelijk een speler op doel) voor de achteraf beslissende 2-0 te zorgen. Zorgelijk was wel dat Jordi Smit, die al licht geblesseerd aan de wedstrijd was begonnen, na een kwartier echt niet meer verder kon en het veld noodgedwongen moest verlaten. Hopelijk is hij weer fit voor de nacompetitie.

De 2e helft slaagde SVW er maar niet in om meer rust in het spel te brengen. Daardoor bleef DZS toch nog in de wedstrijd en een tegendoelpunt had de wedstrijd weer onnodig spannend kunnen maken, wat gelukkig niet gebeurde. Tim Kramer, die ondanks zijn toch weer opspelende rugblessure gelukkig de hele wedstrijd kon uitspelen, besloot zelf om halverwege de 2e helft “fake“ geblesseerd een blessurebehandeling te laten ondergaan, om even tijd te creëren om rust in het spel te brengen.

Door deze overwinning bedraagt de achterstand op DZS, met nog 2 wedstrijden te gaan, slechts 1 punt. DZS speelt nog uit tegen het altijd onberekenbare ZCFC (dat nog een theoretische kans heeft op nacompetitie) en thuis tegen DTS. De Groen Zwarten spelen op 20 mei nog thuis tegen Blauw Wit Wormerveer en uit op 27 mei tegen Foresters, dat al kampioen is. Mogeljk voordeel voor SVW’27, mits DZS natuurlijk punten verspeelt de komende weken, is dat Foresters dit weekend tegen zijn eerste nederlaag aanliep tegen Sint Adelbert, waardoor de ongeslagen status is verdwenen. Door de 3e plaats speelt SVW’27 in ieder geval nacompetitie, maar zoals eerder is aangegeven', zou een 2e plaats voordelen kunnen opleveren.