SVW’27 winnaar Waardcup 2023!

27 augustus 2023 20:15

Toch wel onverwacht, maar zeker niet onverdiend, is SVW’27 winnaar geworden van de Waardcup 2023, waarvan de wedstrijden op de velden van Reiger Boys werden gespeeld, vanwege hun 75-jarig jubileum.

De Groen Zwarten begonnen op dinsdagavond slecht in de openingswedstrijd tegen KSV. Weliswaar werd met 4-3 nipt gewonnen (doelpunten Regillio de Mees, Leon Ayal 2x en Koen Schouten), maar het spel van SVW-kant was eerlijk gezegd niet om aan te zien. Veel ging mis en veel spelers speelden ver beneden hun niveau. Natuurlijk zijn het de eerste wedstrijden na bijna 2 maanden zomerstop en waren sommige spelers net terug van vakantie, maar wilde het team nog een serieuze kans maken op de eindwinst in de Waardcup dit jaar, moest het echt beter.

Welnu, de daarop volgende donderdagavond was het al een stuk beter tegen Hugo Boys. Ondanks de 0-0 eindstand was er bij de beide coaches Miquel Tjong–a-Hung (Zaterdag 1) en de weer op het oude SVW-nest teruggekeerde Robin Ernest (Zaterdag 2) tevredenheid over het vertoonde spel. Omdat Reiger Boys de eerste 2 wedstrijden met 3-0 van Hugo Boys en maar liefst 9-0 van KSV wist te winnen, zou alleen een overwinning op zaterdag tegen Reiger Boys genoeg zijn om deze editie van de Waardcup te winnen. Gezien deze uitslagen en het feit dat SVW’27 vorig jaar kansloos met 6-0 ten onder ging tegen 3e klasser Reiger Boys, een bijna onmogelijke opdracht, leek het.

Hoe anders en ongemeen spannend liep het echter af in de beslissende wedstrijd op zaterdag 26 augustus jl. tegen Reiger Boys. Reiger Boys leek halverwege de finale tegen SVW‘27 op schema voor de toernooiwinst. De 1-0 voorsprong bij rust (doelpunt in de 8e minuut uit een vrije trap) “ging echter verloren tegen een tegenstander dat sportief en gedreven speelde en vlak voor tijd de winst en de Waardcup naar zich toetrok“ (quote van verslaggever Wilfred van de Hoven). Waar Joeri Kloosterboer halverwege de 2e helft bekeken voor de gelijkmaker zorgde, viel 10 minuten voor tijd de uiteindelijk winnende treffer door Federico Paloni. De in de ogen van alles wat SVW’27 was wel erg lange blessuretijd, zorgde voor veel spanning tot het uiteindelijk verlossende eindsignaal. De laatste keer dat de beker op De Kabel te bewonderen viel was in 2019.

Hugo Boys werd derde door op de slotavond met 3-0 van KSV te winnen. Daardoor bleef de ploeg uit ’t Kruis puntloos.

Eindstand Waard Cup 2023: 1. SVW 27 3-7 2. Reiger Boys 3-6 3. Hugo Boys 3-4 4. KSV 3-0

Deze toernooiwinst, met tegen Reiger Boys uitstekend spel, is natuurlijk een geweldige opsteker en stimulans aan de start van het nieuwe voetbalseizoen, waar zowel SVW’27 Zaterdag 1 als 2 als doelstelling het kampioenschap aan het eind van het seizoen hebben.