ZCFC-SVW'27 - 0-2.

7 oktober 2023 18:15

Na de nederlaag tegen Sporting Andijk (dat overigens ook zijn derde wedstrijd wist te winnen) mocht tegen ZCFC geen puntverlies worden geleden. Bovendien viel daar nog wel wat recht te zetten uit het afgelopen seizoen. Vorig jaar uit werd in één van de slechtste wedstrijden van de zaterdag 1 daar kansloos met 4-1 verloren, waarna thuis, ondanks een groot veldoverwicht, een teleurstellende 0-0 eindstand werd bereikt.

Welnu, het werd nu in Zaandam een toch wel makkelijke 2-0 overwinning, die eigenlijk geen moment in gevaar is geweest. Al in de 18e minuut wist Federico Paloni na een prachtige diepe bal van Colin Kamp met een beheerste schuiver voor de 1-0 voorsprong te zorgen. Toen dezelfde Federico nauwelijks 15 minuten daarna een slordigheid in de defensie van ZCFC bekeken afstrafte, was de 2-voorsprong voor SVW ’27 een feit. In de 35e minuut van de wedstrijd werd het nog even spannend toen tot opluchting van heel SVW’27 een overtreding op de rand van het strafschopgebied, door de goede leidende scheidsrechter, geen penalty voor ZCFC opleverde, maar slechts een vrije trap, zonder uiteindelijk succes.
In tegenstelling tot vorig seizoen,  toen Tom Luckfiel 2x tegen SVW’27 wist te scoren was hij nu wel lastig, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Tot zijn grote teleurstelling en opluchting van SVW’27 werd diezelfde Tom een kwartier voor tijd gewisseld.

Door een goede veldbezetting van SVW-kant hadden de Groen Zwarten de hele wedstrijd onder controle. In tegenstelling tot ZCFC, waar hun nummer 10 veel te veel afstand had tot hun spits Yort Willems, waardoor hij bijna alles in zijn eentje moest oplossen, wat niet lukte, speelde Regillio de Mees wel dichter bij spits Joeri Kloosterboer, waardoor er meer druk op de achterhoede van ZCFC ontstond. Het enige belangrijke wapenfeit uit de eerste helft was nog een poging in de 40e minuut van Joeri Kloosterboer tegen de paal, na goed voorbereidend werk van Koen Schouten, die de laatste weken toch al in topvorm verkeert.

De 2e helft werd vakkundig uitgespeeld. Bij ZCFC hadden ze al snel in de gaten, dat er tegen dit SVW’27 geen eer viel te behalen, al had zonder een uitstekende redding van Tim Kuipers in de 10e minuut na rust de wedstrijd toch nog spannend had kunnen worden. Nu gebeurde dat niet en kon de belangrijke 2-0 worden genoteerd.

Zoals ik vorige week al had opgemerkt, zijn de krachtsverschillen in deze 4e klasse A klein. Na 3 competitieronden is alleen Sporting Andijk, dat dus de eerste 3 wedstrijden wist te winnen, nog zonder puntverlies. Verder wordt er veel gescoord. Elk team heeft nu minimaal 4 doelpunten tegen, behalve SVW’27 dat na 2 wedstrijden op 1 tegendoelpunt staat. Een solide defensie zou dit seizoen wel eens zeer belangrijk kunnen zijn. En wat te denken van de fusieclub VV Egmond dat alle 3 de wedstrijden wist te eindigen met 3-3 ?

Volgende week zaterdag, 14 oktober a.s., thuis tegen De Volewijckers, dat uit 3 wedstrijden 4 punten wist te halen. Bij een overwinnning en een goed resultaat in de inhaalwedstrijd de week daarna tegen Blauw Wit Wormerveer kan weer een plek in de top van deze 4e klasse A worden ingenomen.