Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27-De Volewijckers - 4-0.

15 oktober 2023 14:00

Om een positie in de kopgroep te bewerkstelligen, met nog een inhaalwedstrijd tegen Blauw Wit Wormerveer tegoed, moest er gewonnen worden van de Volewijckers, dat uit de eerste 3 wedstrijden 4 punten wist te behalen. De 4-0 uitslag overwinning doet vermoeden dat het een makkelijk behaalde overwinning was en eigenlijk was dat ook het geval.

De start was echter bijzonder vervelend voor Federico Paloni. Bij een botsing met de uit zijn doel gekomen keeper Noël Reit moest Federico per brancard het veld verlaten met een gebroken elleboog waaraan hij binnenkort zal worden geopereerd.

Toen het spel vervolgens na lang oponthoud werd hervat, pakte SVW’27 direct het initiatief, met een vrije trap, genomen door Regillio de Mees, die na binnenkant paal net geen doel trof. SVW‘27 bleef de bovenliggende partij en was na 20 minuten spelen dicht bij de openingstreffer. Een hoekschop werd afgeslagen, maar de rebound werd het zestienmetergebied weer ingepompt, waar Nick van Heumen een indraaiend schot gekeerd zag worden door doelman Reit. De Volewijckers kwamen in de loop van de eerste helft beter in de wedstrijd. Duidelijk was dat sommige spelers technisch zeer bekwaam waren, maar veel mogelijkheden leverde dat niet op. Wel kregen de Noord-Amsterdammers na 39 minuten spelen hun eerste echte grote kans. Een vrije trap vanaf links zeilde over de SVW’27-defensie heen en kwam rechts vlak voor het doel uit bij aanvaller Omar Bernoussi: zijn inzet vloog over het SVW’27 doel. Ondanks het overwicht van de Groen Zwarten leek het uit te draaien op een 0-0 ruststand, maar dat gebeurde niet. Met 43 minuten op de klok trapte Jesse Bellekom de bal diep op de Volewijckers helft. De bal viel precies tussen de Volewijckers verdediging en doelman Reit in. Leon Ayal had deze situatie goed ingeschat en lepelde de bal over doelman Reit heen: 1-0.

In de tweede helft werden de Volewijckers afgetroefd door SVW’27. Al in de eerste minuut na rust schoot Jim Simonis uit een kansrijke positie de bal voorlangs. Doelman Reit was na 51 minuten spelen het overzicht kwijt. De goalie speelde zijn rechtsback in de dekking aan. Dennis Wagenaar (invaller voor Federico Paloni) was er als de kippen bij. Dennis, later uitgeroepen tot man of the match, scoorde met een droge schuiver: 2-0. Deze marge van 2 doelpunten gaf een veilig gevoel en de aanzet tot nog meer druk op de defensie van de Volewijckers. In de 75e minuut was zeer knullig defensief werk de opmaat voor doelpunt nummer drie, maar niet nadat Jesse Bellekom met een fabelachtige redding nog een van richting veranderde bal uit de hoek van zijn doel wist te tikken. Na tweemaal balverlies in het zestienmetergebied van de Volewijckers kwam de bal op rand strafschopgebied uit bij Koen Schouten. De weer zeer sterk spelende middenvelder schoot de bal hard in de benedenhoek: 3-0. Drie minuten later ronde SVW’27 zijn sterke wedstrijd keurig af. Een vrije trap vanaf de rechterflank van Colin Kamp leek knap te worden ingekopt door Leon Ayal, maar was toch echt een eigen doelpunt van een in verwarring gebrachte verdediger van de Volewijckers: 4-0.

Doordat Sporting Andijk ook zijn 4e wedstrijd wist te winnen, bleef dat het enige team zonder puntverlies en heeft 12 punten vergaard uit 4 wedstrijden. De nummers 2 tot en met 5 hebben 7 punten uit 4 wedstrijden, met uitzondering van OFC dat net als SVW nog een wedstrijd tegoed heeft. SVW’27 staat, vertekend door 1 wedstrijd minder, op de zesde plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden, met slechts 1 doelpunt tegen.

Zaterdag 21 oktober a.s. de inhaalwedstrijd tegen Blauw Wit Wormerveer, waar met een overwinning weer een plek in de top van deze 4e klasse A kan worden ingenomen. Overigens dan geen verslag van mij, vanwege een lang weekend Londen.