Kolping Boys-SVW'27 - 2-2.

29 oktober 2023 14:45

In de streekderby bij en tegen Kolping Boys wist SVW’27 op een knappe wijze een al snel opgelopen 2-0 achterstand in de 2e helft weg te werken, zodat toch nog een punt meegenomen kon worden naar de Kabel.

Uw verslaggever had al na 20 minuten een déjà vu. Bij een bezoek aan de eerste thuiswedstrijd van Kolping Boys tegen DZS stond Kolping Boys al binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong, wat uiteindelijk resulteerde in een 4-1 overwinning. Met 14 doelpunten voor en 14 doelpunten tegen, in 5 wedstrijden, kon met “scorebord journalistiek“ voorzichtig worden geconcludeerd, dat Kolping Boys makkelijk scoort, maar ook achterin kwetsbaar is. Met slimme en ervaren oud eerste elftalspelers zondag, als Kevin Chapai, Thijs van den Oord, Steven Dekker en Jacco Pauw was SVW’27 dus gewaarschuwd. Wel, blijkbaar niet genoeg, want binnen 20 minuten was het 2-0 voor Kolping Boys. In de 10e minuut werd knullig door het centrum uitverdedigen genadeloos afgestraft door nummer 10 Shadi Mansveld en in de 18e minuut stonden er zomaar 2 aanvallers van Kolping Boys vrij op de kop van het strafschopgebied, waarna Stefan Dekker met een geplaatst schot zorgde voor de 2-0. Het was jammer dat Joeri Kloosterboer in de 12e minuut de bal tegen de lat kopte. In het verdere verloop van de 1e helft ging de strijd gelijk op en kregen beide ploegen nog een paar prima kansen, al moet wel worden gemeld dat Kolping Boys beter in de wedstrijd zat. SVW’27 was duidelijk nog zoekende.

In de 2e helft een geheel ander spelbeeld. SVW’27 ging met veel energie op jacht naar doelpunten en wat in de eerste helft te weinig gebeurde, namelijk met voorzetten vanaf de vleugels spits Joeri Kloosterboer zoeken, gebeurde nu wel. Met de van de onder 19-1 overgekomen Joeri Kloosterboer heeft SVW’27 weer een echte scorende spits in huis, wat hij bijna in elke wedstrijd weer bewijst. Midweeks was voor de beker al met 2-0 gewonnen van Geel Zwart, met 2 doelpunten van Joeri, die na de rust was ingevallen. Nu zorgde hij in de 52e minuut voor de aansluitingstreffer, waardoor er nog voldoende tijd over bleef voor de jacht op de gelijkmaker. Die kwam dan ook volkomen verdiend in de 83e minuut na een bekeken schuiver in de hoek van Colin Kamp, in een fase waarin Kolping Boys zich door de niet aflatende druk van de Groen Zwarten, alleen nog maar kon bezighouden met verdedigen, al bleven de spaarzame uitvallen met het zoeken naar de slimme spits Kevin Chapai. natuurlijk wel nog steeds gevaarlijk.

Met vrije trappen in de slotfase van de wedstrijd voor beide teams op kansrijke posities op de rand van het strafschopgebied kon de wedstrijd nog een winnaar opleveren, wat uiteindelijk niet gebeurde. Met de 2-2 kon iedereen wel vrede hebben: SVW’27 was in de 2e helft duidelijk beter, maar had de snelle 2-0 achterstand wel aan zichzelf te wijten (met zoals vermeld een prima herstel in de 2e helft) met de constatering dat Kolping Boys de zaak in de eerste helft prima op orde had, met een op dat moment onmachtig SVW’27.

Goed voor de toekomst was de inbreng van jongelingen Bo Dekker, Jesse Meijer en Twan Schneiders in de 60e minuut, die goed speelden en mede verantwoordelijk waren voor de goede 2e helft van de Groen Zwarten, wat dus uiteindelijk de 2 benodigde doelpunten opleverden.

Doordat Sporting Andijk ook zijn 5e wedstrijd wist te winnen, blijft dat het enige team zonder puntverlies en heeft 15 punten vergaard uit 5 wedstrijden. Daaronder is het dringen geblazen, met SVW’27 op de 4e plaats, dat nog wel een uitwedstrijd tegoed heeft tegen het onderaan staande Blauw Wit Wormerveer.

Volgende week zaterdag 4 november om 14.30 uur thuis tegen de fusieclub VV Egmond, maar ook de topper om de 2e plaats OFC-DZS.