SVW'27-VV Egmond - 6-3.

5 november 2023 17:15

De einduitslag 6-3 doet vermoeden, dat dit een makkelijke overwinning was voor de Groen Zwarten, maar dat was zeker niet het geval. In tegenstelling tot een uitstekende 2e helft de week ervoor, uit tegen Kolping Boys, had SVW’27 het in de 2e helft tegen fusieclub VV Egmond erg zwaar en was de bevrijdende 4-3 door topscorer Joeri Kloosterboer in de 73e minuut beslissend.

Het zaterdagteam van VV Egmond (vorig seizoen Sint Adelbert in deze 4e klasse A) heeft ten opzichte van vorig seizoen wel een jasje uitgedaan. Belangrijke spelers als Nick Kramer, Tay Tervoort, Tico Tervoort en Barry Koppes zijn gestopt of hebben de overstap gemaakt naar de zondag 1.

In de 1e helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht. SVW’27 nam vanaf het begin het initiatief, wat al in de 17e minuut resulteerde in een 1-0 voorsprong door Leon Ayal. Ook de noodzakelijke wissel in de 25e minuut (een geblesseerde Colin Kamp werd vervangen door de 17 (!) jarige Jesse Meijer, die net als tegen Kolping Boys goed en onbevangen speelde) had geen negatieve invloed, al was het wel even slikken toen de uitstekend spelende Melvin Duine in de 28e minuut zorgde voor de 1-1. Na een schitterende diepe bal van Regillio de Mees op Joeri Kloosterboer zorgde laatstgenoemde voor de 2-1 voorsprong in de 33e minuut, gevolgd door nog een goal van Joeri in de 35e minuut, na goed voorbereidend werk van Dennis Wagenaar. De ruststand van 3-1 leek een veilige marge voor de 2e helft.

Maar VV Egmond, met uitblinkers René Wijker, Jip van der Himst en de eerdergenoemde Melvin Duine, dacht daar toch echt anders over. Na 5 minuten in de 2e helft stond er een 3-3 stand op het scorebord na een fraai afstandsschot in de 46e minuut (3-2) en de gelijkmaker in de 50e minuut door René Wijker. Tot de uiteindelijk bevrijdende treffer in de 73e minuut door Joeri Kloosterboer had SVW’27 het moeilijk tegen een ontketend VV Egmond, dat de overwinning rook.

Misschien had de wedstrijd slecht voor SVW’27 kunnen aflopen, als de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Aad Hessler in de 65e minuut VV Egmond een penalty had gegeven, na een overtreding in het 16 meter gebied van de Groen Zwarten. Dat gebeurde gelukkig niet en daarna volgden enkele cruciale reddingen van Tim Kuipers, waardoor VV Egmond uiteindelijk niet aan de vierde treffer kwam, wat gezien het spelbeeld in die fase van de wedstrijd zeker had gekund. Na de 4-3 knakte er iets bij de tegenstander uit Egmond en zeker toen achtereenvolgens Regillio de Mees na een fraaie rechtstreeks ingeschoten vrije trap in de kruising in de 85e minuut had gezorgd voor de 5-3, was de wedstrijd gespeeld. Dennis Wagenaar zorgde in de 90e minuut nog voor de 6-3, waarna de drie punten binnen waren. Spits Joeri Kloosterboer werd door zijn 3 treffers na afloop uitgeroepen tot “man of the match".

Sporting Andijk blijft winnen en het is te hopen, dat met de komende weken enkele zware tegenstanders op het programma, ook zij ergens punten gaan verspelen. Maar dan moet SVW’27 ook de komende wedstrijden winnen, met allereerst zaterdag a.s. uit tegen Vrone, dat na een matige start van de competitie de laatste weken met 2 overwinningen op rij weer een herstel laat zien. Door de 4-1 nederlaag van DZS bij OFC is SVW’27 weer een plaats gestegen op de ranglijst.