Vrone-SVW’27 - 2-3.

12 november 2023 14:45

Weer 3 belangrijke punten voor de deze keer in het grijs spelende SVW’27, maar net als de week ervoor tegen VV Egmond, verdween een veilig lijkende marge van 3 doelpunten voor, als sneeuw voor de zon in de eerste 10 minuten van de 2e helft.

In de 1e helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Het naar de vierde klasse A gepromoveerde Vrone was op alle fronten de mindere van SVW’27. Het enige gevaar kwam van de snelle linksbuiten Abdessamed Oughris (die mede door onder andere zijn dunne benen velen deed denken aan Nigel Wijdenbosch), waartegen Nick van Heumen het gedurende de hele wedstrijd lastig had, maar die niet echt tot doelrijpe kansen kwam. Regillio de Mees had door zijn artikel en voorspelling in de Alkmaarsche Courant van de vrijdag ervoor (een 3-1 overwinning voor SVW’27 en een doelstelling om SVW’27 naar de 2e klasse te zullen brengen) de lat voor hemzelf wel erg hoog gelegd. Maar het moet gezegd, door zijn goede spel in met name in de 1e helft en zijn twee doelpunten, maakte hij dat meer dan waar.

Joeri Kloosterboer zorgde in de 22e minuut met een onhoudbare kopbal uit een prima genomen corner voor de 1-0 voorsprong. Joeri heeft nu in alle 4 laatste wedstrijden (nclusief de bekerwedstrijd tegen Geel Zwart ) tenminste 1x gescoord. Toen Regillio de Mees na een slalom door het strafschopgebied van Vrone in de 23e minuut met een bekeken schuiver voor de 2-0 had gezorgd en 3 minuten daarna met een afstandsschot voor de 3-0, leek de wedstrijd in nauwelijks 5 minuten beslist.

Maar net als tegen VV Egmond de week ervoor leek het na 10 minuten in de 2e helt weer een wedstrijd te zullen worden. Eerst zorgde Jordi Best in de 52e minuut met een bekeken schuiver voor de 1-3, in de 56e minuut gevolgd door de 2-3 door een doelpunt van Stan Wijnstekers. Aan beide tegendoelpunten ging zwak ingrijpen, van zowel het middenveld als de defensie, van SVW’27 vooraf. In tegenstelling tot de week ervoor, waar SVW’27 na de twee tegendoelpunten wankelde en het wachten was op de 4-3 achterstand, wat gelukkig niet gebeurde, was Vrone niet bij machte om de druk nog verder op te voeren en bleef de 3-3 uit. Maar de voorsprong van 3-2 werd ook niet groter, doordat SVW'27 eigenlijk geen enkele kans meer creëerde, afgezien van een rommelige situatie in de 86e en 87e minuut voor het doel van Vrone, die nog enkele corners opleverden en een kopbal van Joeri Kloosterboer op de paal. In blessuretijd kreeg Vrone nog een goede mogelijkheid door een vrije trap op een kansrijke plaats, maar tot ergernis van trainer Willem Zeijlmans en alles wat Vrone was, verprutste de technisch meest vaardige speler binnen de Vrone selectie Jordi Best deze buitenkans hopeloos.

Het wordt eentonig, maar Sporting Andijk blijft winnen al zullen die echt wel ergens in deze competitie punten gaan verspelen. Het is zaak dat SVW’27 zijn wedstrijden blijft winnen en een oplossing vindt voor de mindere fasen in de 2e helft. Nu leverde dat gelukkig 2 keer achter elkaar geen puntverlies op, maar dat kan natuurlijk een keer fout gaan. OFC en De Meteoor speelden tegen respectievelijk ZVC’22 en Kadoelen beiden met 2-2 gelijk (DZS won met 7-1 van de Wherevogels), waardoor het onder de top 3 stuivertje wisselen is. Als SVW’27 op 16 december de uitwedstrijd tegen het onderaan staande Blauw Wit Wormerveer weet te winnen, is er een gat geslagen met nummer 4 van de ranglijst. Maar eerst zaterdag 18 november om 14.30 uur thuis tegen De Meteoor.